Ozzy με Slash, Zakk Wylde και Gus G. την πρώτη μέρα του Rockwave Festival. Προστίθενται και οι Unisonic στο line-up

23/02/2012 @ 15:25
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Black Sabbath της 17ης Φεβρουαρίου 2012 το συγκρότημα αναγκάζεται να αναβάλει τα σχέδια της παγκόσμιας περιοδείας του, εξ αιτίας της μάχης που δίνει ο Tony Iommi με το λέμφωμα. Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση:

Black Sabbath

Πρόσφατη ενημέρωση για την περιοδεία

Ο Ozzy & Friends θα εμφανιστεί στην πλειοψηφία των προγραμματισμένων συναυλιών και festivals

Οι Black Sabbath -που στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς ανακοίνωσαν και την ηχογράφηση του πρώτου τους νέου album μετά από 33 χρόνια αλλά και μία παγκόσμια περιοδεία ως headliners- αναγκάζονται, λόγω της μάχης που δίνει ο Tony Iommi με το λέμφωμανα, να αναβάλουν τα σχέδια τους.

Έτσι o Ozzy Osbourne αποφάσισε για να μην απογοητευθούν οι promoters και οι fans, να εμφανιστεί στην πλειοψηφία των ήδη προγραμματισμένων συναυλιών των Black Sabbath με το σχήμα Ozzy & Friends. Αυτές οι συναυλίες, που δεν έχουν ξαναγίνει, θα χαρακτηρίζονται από την εμφάνιση "special guests" μουσικών, όπως ο Geezer Butler (ο οποίος θα παίξει με τον Ozzy ένα special Black Sabbath set ως ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στο φίλο τους, Tony Iommi) καθώς επίσης και ο επί πολλά χρόνια μέλος της μπάντας του Ozzy, Zakk Wylde. Επιπλέον, ο Ozzy θα συνοδεύεται, σε επιλεγμένες εμφανίσεις, από τον παλιό συνεργάτη και φίλο του Slash, καθώς και από άλλους "special guests", οι οποίοι θα προστίθενται σε διάφορους σταθμούς κατά τη διάρκεια της περιοδείας.

Η υγεία του Tony Iommi συνεχίζει να παρουσιάζει εξαιρετική πρόοδο και ο ίδιος ανυπομονεί να επιστρέψει στις  συναυλίες. Στο μεταξύ, οι Black Sabbath συνεχίζουν να γράφουν και να ηχογραφούν μουσική για το επερχόμενο album τους. Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες για την ηχογράφηση και τα σχέδια της περιοδείας.

Οι "Ozzy & Friends" επιβεβαίωσαν ότι θα εμφανιστούν την 1η Ιουλίου στο Rockwave festival. Ο Ozzy Osbourne μαζί με τον Geezer Butler, το ήμισυ των Black Sabbath, θα τιμήσουν τον Tony Iommi σε ένα special Black Sabbath set. Στην Ελλάδα οι μουσικοί που θα τον πλαισιώσουν είναι τρεις από τους κορυφαίους εν ενεργεία κιθαρίστες στον κόσμο: ο παλιός συνεργάτης και φίλος του, Slash, ο επί χρόνια κιθαρίστας της προσωπικής μπάντας του Ozzy, Zakk Wylde, και ο δικός μας Gus G.

Επίσης ανακοινώνουμε ότι στο line up της 1ης Ιουλίου ένα νέο σημαντικό συγκρότημα έρχεται να προστεθεί: Ο Michael Kiske και ο Kai Hansen των Helloween ξανά μαζί!

Unisonic ή αλλιώς το συγκρότημα όπου συντελείται η πιο πολυαναμενόμενη ένωση των τελευταίων χρόνων: η αναβίωση των παλιών Helloween που για τους οπαδούς της power metal φάνταζε μακρινό όνειρο, με τους Unisonic γίνεται πραγματικότητα! Unisonic - η all time power metal band!

Στις τάξεις τους διαθέτουν δύο από τα παλιότερα και πιο αγαπητά μέλη των Helloween: τον τραγουδιστή, με την αξεπέραστη φωνή, Michael Kiske -που εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα- και τον Kai Hansen, βασικό συνθέτη του συγκροτήματος και μετέπειτα ιδρυτή των Gamma Ray. Στους Unisonic, ντραμς παίζει ο δαιμόνιος μάνατζερ των Helloween και Gamma Ray, συμπατριώτης μας, Κώστας Ζαφειρίου, και επίσης ντράμερ των Pink Cream 69, στο μπάσο βρίσκεται ο Dennis Ward, πολύ γνωστός παραγωγός και μπασίστας των Pink Cream 69, που έχει ήδη συνεργαστεί σε αρκετά projects με τον Kiske, και ο Mandy Meyer, πρώην κιθαρίστας των Gotthard.

Οι Unisonic πρωτοέσμιξαν ως τετράδα (χωρίς τον Kai Hansen) το 2009 αλλά όταν ο Kiske βρέθηκε στη σκηνή με τον Hansen στην περιοδεία των Avantasia επέστρεψε η παλιά μαγεία μεταξύ των δύο πρώην μελών των Helloween και αποφάσισαν να επεκτείνουν τους Unisonic σε πεντάδα. Το πρώτο τους album με τίτλο το όνομά τους κυκλοφορεί στο τέλος Μαρτίου.

Ο ίδιος ο Kai Hansen ορίζει το στυλ αυτής της σύμπραξης γιγάντων: «είμαστε μία πιο σκληρή εκδοχή του hard rock, αλλά σαν σύνολο είμαστε πολύ πιο ευέλικτοι και ποικιλόμορφοι». Οι Unisonic είναι ό,τι ακριβώς σημαίνει και το όνομα τους: μία μουσική ενότητα, ένα ολοκαίνουργιο συγκρότημα, με ένα μοναδικό ήχο. Ο ήχος από τις καλύτερες μέρες των Helloween θα είναι παρών στο Rockwave Festival την 1η Ιουλίου, και θα ακούσουμε ζωντανά το "I Want Out", το "Future World" και όχι μόνο...

Το line-up της 1ης Ιουλίου του Rockwave Festival διαμορφώνεται ως εξής:
Ozzy & Friends
Machine Head
Paradise Lost
Unisonic
Planet Of Zeus
Lucky Funeral

Rockwave Festival 2012

Η προπώληση των εισιτηρίων του Rockwave Festival για την Κυριακή, 1 Ιουλίου 2012 συνεχίζεται!

Το εισιτήριο για την Κυριακή 1, Ιουλίου κοστίζει 50 ευρώ.
Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο θα κοστίζει 58 ευρώ.
Το εισιτήριο στο ταμείο θα κοστίζει 65 ευρώ.

Οι κάτοχοι εισιτηρίων του Rockwave Festival για την Κυριακή, 1 Ιουλίου με τους Black Sabbath headliners, εάν επιθυμούν, μπορούν να εξαργυρώσουν τα εισιτήριά τους στο Ticket House, έως το Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET