Ολοκληρώνεται το νέο album των The Ocean

24/08/2010 @ 22:54
Οι Γερμανοί The Ocean βρίσκονται εν μέσω της διαδικασίας μίξης του επερχόμενου album τους, "Anthropocentric", στο Mecanique Studio στην πόλη La Chaux-de-Fonds της Ελβετίας, όπου ηχογραφήθηκε και το πρόσφατο "Heliocentric". Το mastering του νέου δίσκου είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί σήμερα.

Μουσικά, ο δίσκος αναμένεται βαρύτερος του "Heliocentric". «Ο ήχος είναι πιο πυκνός και ίσως λίγο πιο ωμός και ταιριάζει τέλεια με τα τραγούδια», σχολιάζει ο κιθαρίστας Jonathan Nido. Το album καλύπτει ένα ηχητικό και δυναμικό πεδίο παρόμοιο με του "Heliocentric" και περιέχει επίσης κάποιες ήρεμες ακουστικές στιγμές, όμως αυτή τη φορά οι συνθέσεις είναι ενορχηστρωμένες με κιθάρες και όχι τόσο με πιάνο και έγχορδα. Η εστίαση γίνεται στα βαρύτερα τραγούδια: «Το "Anthropocentric" αποτελεί μία αρκετά μεγάλη παραγωγή, αλλά διατηρεί μία πολύ γήινη οργανική αίσθηση», σχολιάζει ο έτερος κιθαρίστας, Robin Staps. «Ξοδέψαμε πολύ χρόνο όσον αφορά τον βασικό ήχο αυτή τη φορά και σ' αυτό το στάδιο είμαι βέβαιος ότι θα ανταμειφθούμε στο τέλος».

Μόλις έξι θα είναι οι καλεσμένοι μουσικοί αυτή τη φορά, όλοι κλασικών οργάνων, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα συμμετάσχουν στο τελευταίο κομμάτι του album. «Είναι ο πρώτος δίσκος της μπάντας, στον οποίο όλα της τα μέλη είχαν ενεργό ρόλο στη σύνθεση», συμπληρώνει ο Staps.

Το πλήρες tracklisting για το "Anthropocentric" είναι το ακόλουθο:
1.Anthropocentric
2.The Grand Inquisitor I: Karamazov Baseness
3.She Was The Universe
4.For He That Wavereth...
5.The Grand Inquisitor II: Roots & Locusts
6.The Grand Inquisitor III: A Tiny Grain Of Faith
7.Sewers Of The Soul
8.Wille Zum Untergang
9.Heaven TV
10.The Almightiness Contradiction
11.The Grand Inquisitor IV: Exclusion From Redemption

Το τελευταίο τραγούδι θα είναι bonus και θα περιέχεται μόνο στη βινυλιακή έκδοση, καθώς και στην περιορισμένη ευρωπαϊκή digipak έκδοση.
  • SHARE
  • TWEET