Όλες οι πληροφορίες για το live των Greenleaf στην Αθήνα

Οι Σουηδοί θα εμφανιστούν στις 8 Μαΐου στο 6 D.O.G.S.

10/03/2015 @ 18:59
Η Catch The Soap Productions παρουσιάζει τους Greenleaf.
Παρασκευή 8 Μαΐου - six d.o.g.s, Αθήνα [fb]

Opening act: No Trip Mechanoid Ape
Πόρτες: 21:00 | Έναρξη: 21:30

Περιορισμένη online προπώληση: 12 ευρώ,
(αποκλειστικά στο catchthesoap.eventbrite.com),
Υπόλοιπο προπώλησης / ταμείο: 15 ευρώ.

Σημεία προπώλησης:
Tickethouse - Πανεπιστημίου 42 (εντός στοάς), Αθήνα (τηλ: 210-3608366)
Rhythm Records - Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια (τηλ: 210-3841550)
Gorilla 11 - Θησέως 7, Μαρούσι (τηλ: 210-8069800)
Off The Record - Αγίου Κωνσταντίνου 13, Πειραιάς (τηλ: 210-4190230)
catchthesoap.eventbrite.com
123tickets.gr

Σε πείσμα των καιρών, η rock φόρμα στην πρωτογενή της μορφή ισοπεδώνει τις σύγχρονες τάσεις, προτάσσοντας στον αντίποδα των αισθητικών ρευμάτων το ωμό rock & roll songwriting. Στις 8 Μαΐου οι μοναδικοί Greenleaf, το σουηδικό stoner / heavy rock supergroup του Tommi Holappa των Dozer, θα βρεθούν στη σκηνή του Six D.O.G.S για να αποδείξουν (όπως κάνουν ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια) πως η δύναμη του riff και της παραδοσιακής rock σύνθεσης παραμένουν και θα παραμένουν αξεπέραστα.

Διαψεύδοντας τον κανόνα που θέλει τα side projects σαν προσωρινές ενασχολήσεις κουρασμένων μουσικών, οι Greenleaf δημιουργήθηκαν από την αυθόρμητη απόφαση τριών φίλων να παίξουν απλή, εκρηκτική κιθαριστική heavy rock. Έτσι ο Tommi Holappa (Dozer) μαζί με τους Daniel Lidén (Demon Cleaner) και Bengt Bäcke (Dozer, Demon Cleaner, Lowrider) προσκάλεσαν τον Peder Bergstrand (Lowrider) και ηχογράφησαν το ομώνυμό τους EP - μία εκπληκτική δουλειά που θα τους τοποθετήσει αβίαστα στις δισκοθήκες του υποψιασμένου διεθνούς stoner rock κοινού, θέτοντας αναπόφευκτα τον πήχη των απαιτήσεων ψηλά.

Η συνέχεια τελικά θα ανταμείψει το ήδη ενθουσιασμένο κοινό τους: με μια ζωηρή κινητικότητα στις τάξεις τους, οι Greenleaf θα κυκλοφορήσουν μια σειρά από δίσκους που όχι απλώς ανταγωνίζονται σε δυναμική τις δουλειές των σχημάτων προέλευσης των μελών τους, αλλά τα ξεπερνά, αναδεικνύοντάς τους δικαίως ως ένα από τα σημαντικότερα σχήματα της ευρωπαϊκής heavy / stoner rock σκηνής.

Με το τελευταίο τους πέμπτο full length "Trails And Passes" (Small Stone Records, 2014) να συνεπαίρνει για ακόμη μία φορά το διεθνές heavy rock κοινό και Τύπο, οι Greenleaf συνεχίζουν να καταθέτουν διαπιστευτήρια ποιότητας, κερδίζοντας επάξια τον τίτλο ενός από τα εντιμότερα και ποιοτικότερα σχήματα που αναδείχθηκαν από την σύγχρονη ευρωπαϊκή stoner rock σκηνή - κάτι που θα έχουμε τη σπάνια ευκαιρία να το διαπιστώσουμε από κοντά, στη μοναδική τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους στις 8 Μαΐου.

Links:
Greenleaf @ facebook | No Trip Mechanoid Ape @ facebook
CTSprods.com | sixdogs.gr

"Humans" (audio)
"Jack Staff" (audio)

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET