Οι Kansas τον Ιούλιο στο Λυκαβηττό!

21/01/2005 @ 05:36
Η Didi Music Big Star Promotion με υπερηφάνεια παρουσιάζει: Kansas. Αυτό που αγαπήσαμε θα το αγαπάμε για πάντα. Θέατρο Λυκαβηττού, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2005. Ενα από τα σημαντικότερα και πλέον ιστορικά ηχοσύνολα της Αμερικανικής σκηνής της δεκαετίας του 70, επιλέγει να συμπεριλάβει την σκηνή του μαγευτικού θεάτρου του Λυκαβηττού στην καλοκαιρινή του παγκόσμια περιοδεία, υποσχόμενο μια βραδιά ιδιαίτερης συναισθηματικής φόρτισης.

Οι Kansas θα μπορούσαν να μείνουν στην ιστορία του Rock N Roll μόνο και μόνο για το υπέροχο-βασισμένο σε Ινδιάνικη ποίηση - "Dust In The Wind" . Το κομμάτι που όλοι αγαπήσαμε και όλοι σιγοτραγουδήσαμε . Έχουν όμως δώσει πολλά ακόμη στην πορεία και εξέλιξη της σύγχρονης μουσικής. Ο ήχος τους, ένας άψογος συνδυασμός Southern Rock με στοιχεία Βρετανικού progressive και κλασσικού Rock είναι ιδιαίτερος και χαρακτηριστικός χάρη στην χρήση του βιολιού που ντύνει εξαιρετικά τις ενορχηστρώσεις . Παράλληλα η ιδιαίτερη εικαστική τους αντίληψη στο artwork των εξώφυλλων τους και η χρήση αυθεντικών πινάκων ζωγραφικής με οικολογικά θέματα δημιούργησε ένα ιδιαίτερο trade mark επηρεάζοντας μια ολόκληρη σκηνή συγκροτημάτων που ακολούθησαν.

Μην χάσετε την ευκαιρία να θυμηθείτε, να αναπολήσετε, να τραγουδήσετε , να γνωρίσετε και να ζήσετε μαζί τους μια μοναδική ιστορική στιγμή !


The Bio:

Στην πρώτη δημόσια δήλωση των Kansas, που εμφανίστηκε στον ομώνυμο δίσκο τους το 1974, έλεγαν σχετικά με τη μουσική τους: « Από την αρχή θεωρούσαμε τους εαυτούς μας και τη μουσική μας κάτι το διαφορετικό και ελπίζουμε ότι αυτό θα παραμείνει πάντα έτσι». Δε χρειάστηκε πολύ για να συνειδητοποιήσει το θρυλικό αυτό ροκ γκρουπ ότι στις αρχές της δεκαετίας του 70, οτιδήποτε «έμοιαζε διαφορετικό» ήταν στην πραγματικότητα μπροστά από την εποχή του.

Από την αρχή οι Kansas σημείωσαν επιτυχία με το να παίζουν απλά και μόνο την αυθεντική μουσική τους. Αυτή η garage μπάντα από τη Topeka ανακαλύφθηκε από τον Wally Gold, που δούλευε για τον Don Kirshner, και κυκλοφόρησε τον πρώτη της δίσκο το 1974. Οι Kansas έχουν παράγει στην ιστορία τους 8 χρυσούς δίσκους, 3 έξι φορές πλατινένιους δίσκους (Leftoverture, Point of Know Return, Best of), 1 πλατινένιο live album (Two for the Show)και 1 χρυσό single, που έκανε ένα εκατομμύριο πωλήσεις, το «Dust in the Wind”. Οι Kansas εμφανίστηκαν στα charts του Billboard πάνω από 200 εβδομάδες κατά τη διάρκεια των δεκαετιών ’70 και ’80 και έπαιξαν σε sold out αρένες και στάδια στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την Ιαπωνία. Μάλιστα το “Carry On Wayward Son” υπήρξε το δεύτερο πιο πολυπαιγμένο κομμάτι του κλασικού ροκ ραδιοφώνου το 1995, ενώ το 1997 πήγε στο Νο 1. Το 1998, οι Kansas κυκλοφόρησαν ένα ορχηστικό cd, το “Always Never the Same”, που ηχογραφήθηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στα Abbey Road Studios στο Λονδίνο. Ακολούθησε μία ορχηστική περιοδεία και το 2000 οι Kansas μπήκαν και πάλι στο studio με το αυθεντικό μέλος της μπάντας και συνθέτη Kerry Livgren να παράγει το “Somewhere to Elsewhere”, το πρώτο cd που παρουσίαζε και τα έξι αυθεντικά μέλη της μπάντας μετά από 20 χρόνια! Τα 10 νέα τραγούδια γράφτηκαν από τον Kerry Livgren και ηχογραφήθηκαν στο studio του στη Topeka. Στους μουσικούς συμπεριλαμβάνονταν οι Phil Ehart, Billy Greer, Dave Hope, Kerry Livgren, Robby Steinhardt, Steve Walsh και Richard Williams.

To 2001 επανεκδόθηκαν τα “Masque” και “Leftoverture”, συμπεριλαμβανομένων και κάποιων ανέκδοτων demos και live εκτελέσεων. Η επανέκδοση του “Point of Know Return” κυκλοφόρησε το Φεβρουάριο του 2002 και περιλαμβάνει επίσης 2 νέες live εκτελέσεις. Ο ντράμερ Phil Ehart δήλωσε σχετικά: «Πάντα έχουμε το νου μας στον ορίζοντα. Αναζητούμε πάντα νέους τρόπους για να συλλάβουμε την αίσθηση της μουσικής μας και της ερμηνείας μας. Το 2002 οι Kansas κυκλοφόρησαν ένα dvd, χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία στο φιλμ, τον ηχητικό και οπτικό σχεδιασμό, μια κυκλοφορία που έμελλε να γίνει προπομπός της περιοδείας τους κατά τη διάρκεια του 2002-2003.

Το 2004 οι Kansas γιόρτασαν τα 30 χρόνια τους ως μπάντα και δε βρήκαν καλύτερο τρόπο βέβαια να το γιορτάσουν από μια special επετειακή συλλογή των κομματιών τους και μια παγκόσμια περιοδεία το 2005, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς η Ελλάδα είναι επιτέλους μία εκ των συμπεριλαμβανομένων χωρών.

Οι Kansas είναι:

Phil Ehart (ντραμς) , Billy Greer (μπάσο, φωνητικά), Robby Steinhardt (βιολί, φωνητικά), Steve Walsh (φωνή, keyboards) , Richard Williams (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα)

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET