Oι Electric Litany ετοιμάζουν τον επόμενο δίσκο τους σε συνεργασία με τον Alan Parsons

28/08/2012 @ 12:05
Ο θρυλικός παραγωγός των "Dark Side Of The Moon" (Pink Floyd), "Abbey Road" (Beatles), Alan Parsons Project κ.α., ανέλαβε επίσημα την παραγωγή του δεύτερου δίσκου της μπάντας από το Λονδίνο, η οποία ξεκινά καμπάνια χρηματοδότησης στο Kickstarter.com για να μπορέσει να υλοποιήσει το project.

Έχοντας ήδη δώσει ένα πρώτο δείγμα της νέας δουλειάς στο κοινό, τον Φεβρουάριο του 2012, με την κυκλοφορία του single "Enemy", οι Electric Litany κλείστηκαν στο στούντιο προετοιμάζοντας το υλικό που θα ολοκλήρωνε το άλμπουμ... Παράλληλα, η τετράδα από το Λονδίνο έψαχνε τον άνθρωπο που θα μπορούσε με την εμπειρία και τη γνώση του, να τελειοποιήσει το αποτέλεσμα. Το όνομα του Alan Parsons έπεσε στο τραπέζι.

Ο Alan Parsons, ως παραγωγός, έχει υπογράψει δίσκους - σταθμούς στην ιστορία της μουσικής και η συνεισφορά του στην εξέλιξη της επιστήμης του ήχου τον έκανε τουλάχιστον ευσεβή πόθο για συνεργασία στον τομέα της παραγωγής για τους Electric Litany.

Η μπάντα δεν δίστασε να τον προσεγγίσει και να του στείλει τη μουσική της και, σε αντίθεση με την σκληρή πραγματικότητα της μουσικής βιομηχανίας, η απάντησή του ήταν άμεση και ειλικρινής. Ο Alan Parsons ενθουσιάστηκε με το υλικό και επέλεξε να αναλάβει την παραγωγή του επερχόμενου δίσκου.Η καμπάνια χρηματοδότησης στο Kickstarter.com

Oι πρακτικές λεπτομέρειες λύθηκαν γρήγορα. Συνδιάστηκαν χρονοδιαγράμματα, συζητήθηκαν προβλήματα και τελικά η ηχογράφηση έχει τοποθετηθεί για τις αρχές Οκτωβρίου 2012, στην Καλιφόρνια. Το σοβαρότερο πρόβλημα για μια τέτοιου μεγέθους ανεξάρτητη παραγωγή είναι, όπως πάντα, η χρηματοδότηση. Το κόστος του όλου εγχειρήματος, συμπεριλαμβάνοντας τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής για την μπάντα, ενοικίασης στούντιο, μηχανημάτων και τις αμοιβές των εμπλεκόμενων τεχνικών, είναι πρακτικά αδύνατον να καλυφθούν από έναν χορηγό.

Έτσι, η μπάντα αποφάσισε να στραφεί στο δημοφιλή πλέον τρόπο του crowd funding. Η ιδέα της χρηματοδότησης ενός τέτοιου project από τον κόσμο, που συνεισφέροντας μικρά ποσά παίρνει ως αντάλλαγμα μικρά δώρα και προσωποποιημένες παροχές, κάνει τη δημιουργία της μουσικής μια συλλογική προσπάθεια ανάμεσα στο συγκρότημα και τους ανθρώπους που πιστεύουν στη δουλειά του. Αυτό, όπως αναφέρουν και οι ίδιοι οι Electric Litany στο σχετικό κείμενο της καμπάνιας, «είναι ένας υγιής τρόπος για να λειτουργεί ελεύθερα και αδιαμεσολάβητα η μουσική αλλά και η τέχνη γενικότερα».

Για την υλοποίηση της καμπάνιας της, η μπάντα επέλεξε να απευθυνθεί στην ναυαρχίδα του είδους, το αμερικάνικο site Kickstarter, το οποίο, μέσα στα τρία χρόνια λειτουργίας του, έχει ολοκληρώσει εκατοντάδες επιτυχημένες καμπάνιες χρηματοδότησης προς ανθρώπους που ξεκίνησαν απλά με μια καλή ιδέα. Η καμπάνια των Electric Litany έκανε την επίσημη έναρξη της μόλις πριν λίγες μέρες, στις 16 Αυγούστου.

Το link για τη σελίδα της καμπάνιας μπορείτε να δείτε εδώ.

H καμπάνια θα τρέξει μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και ο στόχος είναι να συγκεντρωθούν μέχρι τότε 60.000 δολάρια. Καθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συνεισφέρει ποσό ανάλογα με τις δυνατότητές του, από 1 μέχρι 7.500 δολάρια, απολαμβάνοντας τις αντίστοιχες παροχές από τη μπάντα.

«Ίσως να φαντάζει Δον Κιχωτικό», σχολίασε σχετικά το συγκρότημα, «ιδιαίτερα στις εποχές που ζούμε οικονομικά». Από την άλλη, αυτή η μπάντα είχε πάντα τη στήριξη γνωστών και άγνωστων φίλων, από την ανεύρεση μηχανημάτων και χώρων για πρόβες, μέχρι την προσφορά φαγητού και ρούχων. «Χωρίς τους ανθρώπους αυτούς δεν θα είχαμε καταφέρει πολλά, οπότε το λογικό ήταν να απευθυνούμε σε αυτούς που έχουν αποδείξει ότι πιστεύουν σε μας».

Η μέχρι τώρα ανταπόκριση του κοινού δείχνει να δικαιώνει την επιλογή τους. Μέσα στις πέντε πρώτες μέρες από την έναρξη της καμπάνιας, το project επιλέχτηκε ήδη ως top pick από τους ανθρώπους του kickstarter, ενώ έχει συγκεντρώσει ήδη πάνω από 1.700 δολάρια.

Μόλις η προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία και το ποσό συγκεντρωθεί, οι ηχογραφήσεις θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου και ο δίσκος θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος του 2012. Στην Ελλαδα την κυκλοφορία θα έχει η πρώτη εταιρία που τους υποστηριξε ειλικρινά, η InnerEar.

Οι Electric Litany κατανοούν την οικονομική δυσκολία των καιρών και την προτεραιότητα των προσωπικών αναγκών και θέλουν να κάνουν κατανοητό πως, ανεξαρτήτου οικονομικής βοήθειας και επιτυχίας της καμπάνιας, το μουσικό αποτέλεσμα θα είναι πάντα ανάλογο της φιλοσοφίας και της αισθητικής της μπάντας.

Το συγκρότημα ευχαριστεί εκ των προτέρων όλους τους ανθρώπους που το έχουν στηρίξει ως τώρα και όλους όσους επιλέξουν να συνεισφέρουν στο να υλοποιηθεί αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε κάπως ονειρικά και ελπίζουμε ότι θα καταλήξει σε ένα άλμπουμ που θα αποκτήσει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των ακροατών του.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET