Οι μουσικές που ξεχώρισαν στα φετινά Oscar

...και πώς ένα τραγούδι για τα ανθρώπινα δικαιώματα έκλεψε την παράσταση

23/02/2015 @ 09:16
Το "Glory" από την ταινία "Selma" ήταν ο μεγάλος μουσικός νικητής των φετινών Oscar, κερδίζοντας στην κατηγορία του καλύτερου τραγουδιού.

Το εν λόγω κομμάτι που έχει θέμα του την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων νίκησε τα "Everything Is Awesome" ("The Lego Movie"), "Grateful" ("Beyond the Lights"), "Lost Stars" ("Begin Again") και"I'm Not Gonna Miss You" ("Glen Campbell: I'll Be Me").

Το "Glory" ερμήνευσαν και επί σκηνής ο rapper Common μαζί με τον neo-soul τραγουδιστή John Legend, σε μια εκτέλεση που μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

Στην έτερη μουσική κατηγορία, αυτή του soundtrack, μεγάλος νικητής ήταν ο Alexandre Desplat, οι μουσικές του οποίου έντυσαν τον σουρεαλισμό του "The Grand Budapest Hotel". Ο Ελληνο-Γάλλος μουσικοσυνθέτης έχει γράψει μουσικές για πολλές γνωστές ταινίες, όπως τα "The Golden Compass", "The Curious Case of Benjamin Button", "The Twilight Saga: New Moon", "Harry Potter and the Deathly Hallows – Part 1&2", "The King's Speech", "Argo", "Godzilla" και "Unbroken".

Πάρτε μια γεύση από το soundtrack που κέρδισε το Oscar στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Πέρα από τους Common και John Legend που έπαιξαν μουσική ζωντανά στην τελετή, πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που έκαναν το ίδιο. Πιο εντυπωσιακή, η εμφάνιση της Lady Gaga, η οποία τραγούδησε ένα medley με της μουσικές του "The Sound Of Music", ενώ η Jennifer Hudson τραγούδησε το "I Can't Let Go" από το "Smash".

Επιπλέον, είδαμε να καταλαμβάνουν τη σκηνή και να ντύνουν την εκδήλωση με τις μουσικές τους οι Maroon 5, Tim McGraw, Tegan And Sara/The Lonely Island και Rita Ora.
  • SHARE
  • TWEET