Οι Saturnalia Temple στην Ελλάδα, στα πλαίσια του Lords of the Void I

Μαζί τους οι Devathorn, Spacement και Hearth

17/12/2015 @ 11:34
3 Shades Of Black present:
Lords Of The Void I

Featuring: Saturnalia Temple (SWE), Devathorn (GR), Spacement (GR), Hearth (GR)
Στο An Club (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια)
Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016
Πόρτες: 20:00

Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 15 ευρώ,
Ταμείο: 18 ευρώ.

Σημεία προπώλησης:
Metal Era (Εμ. Μπενάκη 22, Αθήνα, τηλ.: 210-3304133, metalera.gr)
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, τηλ.: 210-3841550, rhythmrecords.gr)

Facebook event page

Οι 3 Shades of Black καθιερώνουν το Lords of the Void, μια ετήσια βραδιά αφιερωμένη στο αρχέγονο κενό, τη μήτρα αυτή που είναι η αρχή και το έσχατο του κόσμου.

- This is the darkest night. The light. It happens. For you. -

Saturnalia Temple (SWE) [black magic metal]
Γεννημένοι από εποχές δοσμένες σε μυστικιστική διαμάχη, οι Saturnalia Temple συνενώνουν πνεύμα, ήχο, δονήσεις και θέληση σ' ένα μουσικό τελετουργικό προσωπικής αφιέρωσης και Δρακόντιας Μαγιστρικής προφητείας, που κοινωνείται μέσω της μουσικής.

Απ' τους λίγους στην metal σκηνή που χαίρουν κοινής αποδοχής από οπαδούς του ακραίου metal (black / death) αλλά και οπαδούς του stoner και του doom, οι Saturnalia Temple έχουν χαράξει την προσωπική τους κυρίαρχη περιοχή στη metal σκηνή, ένα τομέα υπνωτικού riffing και σκοτεινής πνευματικής αφιέρωσης, με χορδές, κρουστά και ψαλμούς να αντηχούν τίποτ' άλλο παρά αφιέρωση και αέναη παράδοση.

Ως μπάντα προχωρούν προσηλωμένα και χωρίς συμβιβασμούς, με την ηχογράφηση και την παραγωγή να γίνοναι στο δικό τους στούντιο, το Sitra Ahra στα δάση της Uppsala, στη Σουδία. Ο πρώτος τους πλήρης δίσκος "Aion Of Drakon" οδήγησε τη μπάντα σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ ανά την Ευρώπη όπως τα Roadburn, Hell's Pleasure και Heavy Days in Doomtown αλλά και σε ευρωπαϊκή και αμερικάνικη περιοδεία.

Οι Saturnalia Temple επιστρέφουν το 2015 με τον δεύτερο τους πλήρη δίσκο υπό την ονομασία "To The Other", με τη σκοτεινή μαγική βάση της μπάντας να είναι ισχυρότερη από ποτέ. Άλλωστε μιλάμε για μία μπάντα που ξεκίνησε πριν τη σημερινή occult μόδα, γεγονός το οποίο κάνει τον δίσκος να στέκεται ξέχωρα από τα αναμασήματα και τα κλισέ των '70s που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια στην παγκόσμια δισκογραφία.

Η ονομασία "Το The Other" υποδεικνύει το γεγονός ότι ο δίσκος γράφτηκε για να αποτελέσει ένα δώρο στην άλλη πλευρά και σε όλους αυτούς που βρίσκονται στις σκιές, στην αντίπερα όχθη της ύπαρξης, κοντά σε όλα αυτά που αγνοούνται από τον καθημερινό κόσμο του φωτός. Ο εξ Αμερικής ντράμερ Tim Call (Aldebaran, Howling Wind, Nightfell κλπ) φέρει την εμπειρία και τη δύναμή του στην ηχογράφηση του "Το The Other" όπου κυκλοφόρησε από την Listenable Records για την Ευρώπη και από την Ajna Offensive για την Αμερική.

Σχεδόν έναν μήνα πριν ξεκινήσουν το ευρωπαϊκό τους tour, οι Saturnalia Temple επισκέπτονται την Αθήνα για ένα αποκλειστικό live, ως καλεσμένοι του Lords of The Void για να σημάνουν την έναρξή του και την ετήσια ακολουθία του.

Links:
saturnaliatemple.com
facebook.com/saturnaliatemple

Devathorn (gr) [occult black metal]
Οι Devathorn αποτελούνται από μια μαινόμενη Δρακόντεια Σύζευξη, πνευματικά κατευθυνόμενη από θεωρίες αρχέγονου, πανδιάστατου και άνομου Χάους. Μουσικά μολυσμένοι από το ορθόδοξο πνεύμα της πρώιμης black metal τρέλας και επηρεασμένοι από αρκετούς δασκάλους της Αναγέννησης, δηλητηριάζουν αυτό το μόρφωμα για να το μετατρέψουν σ' ένα νεογέννητο ηχητικό όπλο.

Δημιουργήθηκαν τον χειμώνα του 2002 από τον Saevus H. Μετά από αρκετές αλλαγές στο line-up, η αίρεση πήρε την σημερινή της μορφή, με την ένταξη των Althagor και Mechblastess. Μετά από περιορισμένες ζωντανές εμφανίσεις, η μπάντα ολοκλήρωσε τις ηχογραφήσεις του ντεμπούτο άλμπουμ της, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που η μήτρα της δημιουργίας έφερε στο φως το "Diadema", το Φθινόπωρο του 2007.

Μετά από σειρά συναυλιών, σφυρηλάτηση της ουσίας της μπάντας και δύο split κυκλοφορίες, το συγκρότημα καταλήγει το 2015 να κυκλοφορήσει το έπος της υπό το όνομα "Vritra" μέσω της World Terror Committee.

Το κατακλυσμικό αποτέλεσμα αυτού του ηχογραφήματος θα μας παρουσιάσουν για πρώτη φορά στο σύνολό του στο Lords of the Void I.

Links:
facebook.com/DevathornOfficial
facebook.com/W.T.C.Productions
wtcproductions.bandcamp.com/album/vritra
devathorn.bandcamp.com

Spacement (GR) [Psychedelic Doom]
Οι Spacement ξεκίνησαν να γράφουν μουσική το 2012 -μερικά εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από εδώ- σε έναν πλανήτη παρόμοιο με την Γη. Οι αρχικές ενδείξεις μαρτυρούσαν έναν heavy-post ήχο που σταδιακά άρχισε να γίνεται πιο βαρύς και πολύ πιο αργός, διατηρώντας τον fuzz χρωματισμό του, εμπλουτισμένο από στιβαρές μπασογραμμές και μπολιασμένο με τρελά ψυχεδελικά riff, μελωδικά solo και αφηρημένο drone θόρυβο / feedback.

Οι Spacement έχουν εμφανιστεί στο πλευρό αρκετών εγχώριων και διεθνών σχημάτων ενώ αποτελούνται από τους Δημήτρη Ν. (φωνητικά), Στάθη (κιθάρες), Θανάση (μπάσο), Τσακ (drums) και Δημήτρη Τ. (effects, samples).

Links:
facebook.com/spacementgr
spacementgr.bandcamp.com

Hearth (GR) [transcendental doom death]
HEARTH /härth/ /hɑːθ/ noun
1. The basis of a fireplace
2. This part of a fireplace as a symbol of the home
3. The bottom part of a metallurgical furnace in which the molten metal is produced or contained
4. Heavy, atmospheric, down-tuned sound & doom metal riffing made in Athens, Greece.

Οι Hearth ήρθαν στον κόσμο το καλοκαίρι του 2014 από τους Σεραφείμ σε μπάσο και φωνή, Άννα στα τύμπανα και Γιάννη και Γιώργο στις κιθάρες.

Links:
hearthdoom.com
hearthdoom.bandcamp.com
facebook.com/hearthdoom

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET