Οι Mogwai ανακοινώνουν την αποχώρηση του κιθαρίστα τους John Cummings

Έφυγε μετά από 20 χρόνια για να ακολουθήσει τα δικά του μουσικά projects

17/11/2015 @ 14:16
Εν μέσω των εορτασμών για την 20ή επέτειο από τη δημιουργία τους, οι Mogwai ανακοίνωσαν την αποχώρηση του κιθαρίστα τους, John Cummings.

Με ανακοίνωσή τους μέσω της ιστοσελίδας τους, το συγκρότημα από τη Σκωτία αποκάλυψε ότι ο Cummings αποφάσισε να επικεντρωθεί στις προσωπικές του δουλειές στο προσεχές μέλλον.

Ο κιθαρίστας εισχώρησε στους Mogwai λίγο μετά τη δημιουργία τους και έγινε το επίσημο τέταρτο μέλος τους. Μέσα στο καλοκαίρι, το συγκρότημα γιόρτασε τα 20 χρόνια από τη δημιουργία του, με την κυκλοφορία του "Central Belters" box set, το οποίο περιέχει επιτυχίες και σπάνιες εκτελέσεις.

Η ανακοίνωση των Mogwai έχει ως εξής:
"Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο John Cummings αποφάσισε να αποχωρήσει από τους Mogwai και να επιδιώξει τα δικά του μουσικά projects. Εμείς θα συνεχίσουμε ως μια τετραμελής μπάντα με τους Dominic Aitchison, Stuart Braithwaite, Martin Bulloch και Barry Burns, ενώ στις επερχόμενες συναυλίες μας, θα μας συνοδέψουν οι Scott Paterson και Luke Sutherland. Ευχόμαστε στον John τα καλύτερα για το μέλλον".
Σε άλλα νέα ο Braithwaite (κιθάρα/φωνητικά) δημιούργησε και ένα νέο σχήμα ονόματι "Minor Victories" με μέλη των Slowdive και των Editors.
  • SHARE
  • TWEET