Oι Afghan Whigs βοηθούν τον άρρωστο κιθαρίστα τους

Ο Dave Rosser διαγνώστηκε με καρκίνο και η μπάντα θα δώσει δύο συναυλίες

02/11/2016 @ 09:56

Ο Dave Rosser, κιθαρίστας τα τελευταία χρόνια των Afghan Whigs αλλά και μέλος των The Gutter Twins και Twilight Singers του Greg Dulli, διαγνώστηκε με καρκίνο στο παχύ έντερο.

Η μπάντα ανακοίνωσε αμέσως πως θα δώσει δύο συναυλίες στις 10 και 14 Δεκεμβρίου σε Νέα Ορλεάνη και Λος Αντζελες για να στηρίξει οικονομικά τον Rosser. Σε αυτές θα παίξουν ολόκληρο τον σπουδαίο δίσκο τους "Black Love", 20 χρόνια μετά την κυκλοφορία του ενώ στις 25/11 θα επανακυκλοφορήσει σε ειδική έκδοση.

Ο ηγέτης της μπάντας Greg Dulli δηλώνει: «Ο Dave είναι φίλος μου για πάνω από μια δεκαετία. Οι συναυλίες μας έχουν σκοπό να τον χαλαρώσουν από το οικονομικό άγχος και να πολεμήσει την αρρώστια. Ολα τα έσοδα θα είναι για αυτόν και ελπίζω ο κόσμος να έρθει να στηρίξει. Και ο Dave θα παίξει μαζί μας». Στο show της Ν. Ορλεάνης θα είναι και οι Mark Lanegan, Ani DiFranco ενώ στο L.A. o Μοby.

H αμερικανική μπάντα είχε μείνει ανενεργή από το 2001 μέχρι την επανασύνδεση του 2012, χρονιά που είχαν παίξει και στη χώρα μας. Διαβάστε τις εντυπώσεις του Γιάννη Βόλκα από εδώ.


 

  • SHARE
  • TWEET