O Tony Iommi θυμάται τον Alvin Lee των Ten Years After

11/03/2013 @ 11:32
Ο Tony Iommi των Black Sabbath έκανε δηλώσεις για τον Alvin Lee, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη Τετάρτη μετά από επιπλοκές σε μια χειρουργική επέμβαση ρουτίνας.

«Με τεράστια θλίψη έμαθα για τον θάνατο του Alvin. Ήταν μεγάλο σοκ. Δεν ήξερα ότι ήταν άρρωστος. Ο Alvin ήταν φοβερός κιθαρίστας, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν καλός φίλος των Black Sabbath όλα αυτά τα χρόνια. Στις πρώτες μας μέρες, όταν ακόμα είχαμε το όνομα Earth, ο Alvin ήταν αυτός που μας βοήθησε να κλείσουμε κάποιες συναυλίες. Ήταν στο κουρμπέτι πριν από εμάς, ήξερε τι να κάνει. Καθόμασταν και συζητούσαμε όλο το βράδυ μαζί του σε μια πολυκατοικία στο Λονδίνο. Θυμάμαι που του είχαμε πει ότι σκεφτόμασταν να αλλάξουμε το όνομά μας σε Black Sabbath. Τρομοκρατήθηκε! Μας είπε ότι δεν θα τα καταφέρναμε ποτέ με ένα τέτοιο όνομα!»

«Ο Alvin ήταν πολύ καινοτόμος με τον τρόπο που έπαιζε. Απ' όταν έπαιξε το "Goin' Home" στο Woodstock τον είπαν τον πιο γρήγορο κιθαρίστα στον κόσμο. Το θέμα, όμως, δεν ήταν μόνο η ταχύτητα. Μπορούσε να rock-άρει, μπορούσε να παίζει blues, ακόμα και jazz. Θα λείψει σε όλους μας στη rock & roll κοινότητα.»

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Rocking.gr για τον Alvin Lee εδώ.
  • SHARE
  • TWEET