Ο Steven Wilson μιλά για τη συνεργασία του με τον Mikael Akerfeldt

02/11/2010 @ 10:22
Ο mainman των Porcupine Tree, Steven Wilson, μίλησε πρόσφατα για την πολυαναμενόμενη κυκλοφορία του υλικού που έχει προκύψει από τη συνεργασία του με τον τραγουδιστή και κιθαρίστα των Opeth, Mikael Akerfeldt.

«Αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε ένα πρώιμο υλικό, το Μάρτιο. Είναι αρκετά σποραδική η συνεργασία μας είναι η αλήθεια, αφού βρισκόμαστε μια φορά στους τρεις μήνες. Ο Mikael έρχεται στο studio μου, λέμε πως θα δουλέψουμε για κάποιες μέρες, αλλά αντ' αυτού μεθάμε με κόκκινο κρασί, αγοράζουμε δίσκους και όταν τελειώσει όλο αυτό θα είμαστε τυχεροί αν έχουμε δουλέψει συνολικά δέκα λεπτά. Αλλά είναι εκπληκτικό το ότι, αν και δεν έχουμε δουλέψει πολύ, το μέχρι τώρα υλικό μας έχει αφήσει άκρως ικανοποιημένους και τους δύο. Μέχρι τώρα έχουμε 25 λεπτά μουσικής. Θα ξαναβρεθούμε το Νοέμβρη, να πιούμε λίγο ακόμα κρασί, να αγοράσουμε λίγους ακόμα δίσκους και να δουλέψουμε φυσικά πάνω σε ένα ή δύο κομμάτια».

Σχετικά με τις διαφορές του ήχου των Porcupine Tree και των Opeth με αυτό το νέο υλικό, ο Wilson είπε: «Το παράξενο είναι πως η μουσική που δημιουργούμε με τον Mikael δεν έχει καμία σχέση με ό,τι έχουμε κάνει ο καθένας στο παρελθόν. Ίσως επειδή μοιραζόμαστε αυτό το κοινό πάθος για τον πειραματισμό μέσω της μουσικής. Αυτό που δημιουργούμε είναι πολύ μακριά από το metal και νομίζω από οτιδήποτε έχει κάνει ποτέ ο Mikael, συμπεριλαμβανομένου του "Damnation". Και είναι πολύ μακριά από οτιδήποτε έχω κυκλοφορήσει κι εγώ. Υπάρχουν πολύ μεγάλα σε διάρκεια κομμάτια, τα οποία ακολουθούν μια μη ανεμενόμενη πορεία, σχεδόν κατά ένα θεατρικό τρόπο. Ακούγοντας τα έχουμε παραδεχτεί πως πολλοί fan μας θα μισήσουν το δίσκο. Δε θέλαμε να δώσουμε αυτό που ήταν αναμενόμενο, αλλά κάτι διαφορετικό, κάτι για εμάς τους ίδιους».
  • SHARE
  • TWEET