Ο Roger Waters ανακοινώνει την περιοδεία της τριακοστής επετείου του ''The Wall''

14/04/2010 @ 03:48
Ο Roger Waters θα περιοδεύσει για το "The Wall" αυτό το φθινόπωρο, 30 χρόνια μετά την πρώτη εκτέλεση του δίσκου από τους Pink Floyd επί σκηνής.



Τρεις δεκαετίες πριν, οι Pink Floyd έπαιξαν ολόκληρο το άλμπουμ ζωντανά, όπου κατασκευαζόταν ένα λευκό τοίχος μεταξύ του κοινού και της μπάντας κατά τη διάρκεια της συναυλίας. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκηνικά που στήθηκαν επί σκηνής εκείνη την εποχή και τώρα ο Waters υπόσχεται μία εκσυγχρονισμένη εκδοχή του για τον εικοστό πρώτο αιώνα.

Το μυθικό άλμπουμ περιλαμβάνει κλασικές στιγμές, όπως τα "Comfortably Numb", "Another Brick In The Wall Pt. 2", "Mother, "Run Like Hell" και "Young Last", και κατατάσσεται στα εμπορικότερα album όλων των εποχών, μαζί με το "The Dark Side Of The Moon". Tο 1990 στην Γερμανία ο Waters είχε παρουσιάσει εκ νέου ολόκληρο το "The Wall", στα πλαίσια του εορτασμού για την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Είκοσι χρόνια μετά, θα το ξανακάνει σε μία περιοδεία 35 σταθμών, ξεκινώντας στις 15 Σεπτεμβρίου στο Τορόντο του Καναδά.

«Πριν 30 χρόνια, όταν έγραψα το "The Wall", ήμουν νέος και φοβισμένος», σχολιάζει ο Waters. «Μου πήρε πολύ καιρό να ξεπεράσω τους φόβους μου. Στα χρόνια που ακολούθησαν κατάλαβα ότι η ιστορία του φόβου και της απώλειάς μου, με τα συνακόλουθα μοιραία υπολείμματα της γελοιοποίησης, της ντροπής και της τιμωρίας, παρέχει μία αλληγορία για ευρύτερες ανησυχίες: εθνικισμός, ρατσισμός, σεξισμός, θρησκεία, οτιδήποτε! Όλα αυτά τα ζητήματα οδηγούνται από τους ίδιους φόβους που με επηρέαζαν στην νεότητά μου».

Ολόκληρο το update του Waters, καθώς και τις ημερομηνίες της περιοδείας, μπορείτε να δείτε εδώ.
  • SHARE
  • TWEET