O Phil Collen μιλάει για τα σχέδια των Def Leppard

23/06/2010 @ 11:42
Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο musicradar.com, o κιθαρίστας των Def Leppard, Phil Collen, μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια του σχήματός του.



«Αυτή τη στιγμή κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα. Σιγά σιγά όμως μαζεύουμε ιδέες για νέα τραγούδια, μιας και θέλουμε να κυκλοφορήσουμε κάτι την επόμενη χρονιά. Το πλάνο είναι να βγούμε σε περιοδεία το 2011, οπότε θα ήταν ωραίο να είχαμε και φρέσκο υλικό παράλληλα.», δήλωσε αρχικά ο Collen.

Ερωτηθείς για το πόσα τραγούδια έχουν ήδη γραφτεί, τόνισε: «Αυτή τη στιγμή εγώ έχω γράψει δύο. Ευτυχώς όλοι συνθέτουν στην μπάντα, οπότε συνήθως δεν υπάρχει έλλειψη υλικού. Και με αυτό τον τρόπο το βάρος δεν πέφτει σε ένα άτομο, το οποίο είναι καλό. Πάντως ο τρόπος με τον οποίο συνθέτουμε έχει πλέον αλλάξει. Παλιά μαζευόμασταν σε ένα δωμάτιο και γράφαμε όλοι μαζί. Πλέον γράφουμε ο καθένας μόνος του και φέρνουμε στο studio demos με έτοιμα – ή σχεδόν έτοιμα – κομμάτια, τα οποία απλώς ηχογραφούν οι υπόλοιποι. Προφανώς δεν καταλήγουν όλα στο δίσκο, αφού διαλέγουμε αυτά που πιστεύουμε πως είναι τα καλύτερα.»

Τέλος, αναφορικά με τον ήχο του επερχόμενου δίσκου τους, ο Collen ανέφερε: «Νομίζω – και το λέω για πάνω από ένα χρόνο – πως το επόμενο άλμπουμ θα πρέπει να είναι περισσότερο… ακατέργαστο. Σκοτώνεις το vibe της μουσικής όταν ηχογραφείς κάτι ξανά και ξανά.»
  • SHARE
  • TWEET