Ο Morrissey σε ρατσιστικά σχόλια

09/09/2010 @ 08:37
Ο διάσημος Άγγλος μουσικός, γνωστός για την αθυροστομία του και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων, μίλησε με σκληρά λόγια για τους Κινέζους. Συγκεκριμένα είπε: «Είδατε καμία εξέλιξη στο πως αντιμετωπίζουν τα ζώα οι Κινέζοι; Όχι. Κι αυτό είναι φρικτό. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι ανήκουν σε ένα κατώτερο είδος».

Οι υπεύθυνοι της Guardian θεώρησαν ότι ο μουσικός ήταν σωστό να ζητήσει συγγνώμη για αυτό του το σχόλιο. Όμως, όχι μόνο δεν το έκανε, αλλά ενίσχυσε την άποψη του, λέγοντας ότι όλοι έχουν δει τα φρικτά πλάνα από ζώα που γδέρνονται ζωντανά στη συγκεκριμένη χώρα. «Όλα αυτά δε συνηγορούν υπέρ της Κίνας», είπε.

Πάντως, ο Morrissey έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τις ρατσιστικές απόψεις του σχετικά με τη μετανάστευση, αλλά και για κάποιους στίχους του. Παρ' όλα αυτά, ο τραγουδιστής, θέλοντας να δείξει καλή θέληση, το 2008 δώρισε ποσό ύψους 28.000 λιρών στην οργάνωση Music Hate Racism. Υπεύθυνοι της οργάνωσης δήλωσαν ότι αν δε ζητήσει συγγνώμη για τα αμφιλεγόμενα σχόλια που έκανε, δεν πρόκειται στο μέλλον να δεχθούν από αυτόν κάποιο είδος προσφοράς.
  • SHARE
  • TWEET