Ο Μέγας Αλέξανδρος γίνεται rock opera στη Θεσσαλονίκη

17/10/2012 @ 10:42
Η καινούρια rock όπερα "Alexander" σε πρώτη εκτέλεση, ξεκινάει την πορεία της στη Θεσσαλονίκη, φέτος που η πόλη γιορτάζει τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Το έργο είναι αποτέλεσμα μιας αγγλο-ελληνικής συνεργασίας, όπου τη μουσική υπογράφει ο συνθέτης Κώστας Αθυρίδης και το λιμπρέτο στα αγγλικά η λογοτέχνης / ιστορικός Penny Turner.

Alexander rock operaRock opera "Alexander"
Μουσική: Κώστας Αθυρίδης
Λιμπρέτο: Penny Turner

Η όπερα στοχεύει, με σύγχρονο ήχο και μουσική, να μας φέρει κοντά στη μαγεία, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενός των Μεγαλυτέρων της παγκόσμιας ιστορίας. Παρουσιάζεται από την καλλιτεχνική ομάδα Epopsis (στην οποία συμμετέχουν μουσικοί και τραγουδιστές της rock σκηνής της Θεσσαλονίκης), σε μια δίωρη μουσικοθεατρική παράσταση, με ζωντανή ορχήστρα 14 μουσικών και 40 ηθοποιούς, τραγουδιστές και χορευτές.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Stage (26ης Οκτωβρίου 27, περιοχή Σφαγεία) στις 9, 10, 11 και 15, 16, 17, 18 Νοεμβρίου 2012.

Προπώληση εισιτηρίων: θα ξεκινήσει από Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στον Ιανό Θεσσαλονίκης.

Συντελεστές:

Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Αθυρίδη, τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Απόστολος Βέττας, τις χορογραφίες η Άσπα Φούτση, τη σκηνοθετική επιμέλεια ο Αλέξανδρος Ευκλείδης, τον ήχο ο Γιάννης Μαυρίδης (Cue Productions), τα φώτα η ομάδα Before Light, στη διεύθυνση ορχήστρας ο Κώστας Τζούνης, στη διεύθυνση παραγωγής η Βίκη Αλεξάκη και στην διοργάνωση παραγωγής η Soldout (managing music events).

Το ρόλο του Αλέξανδρου ενσαρκώνει ο Δημήτρης Τικτόπουλος, της Λανίκης και της Ιέρειας η Ρούλα Μανισσάνου, του Ηφαιστείωνα ο Νικίας Φονταράς, του Φίλιππου ο Αποστόλης Ψυχράμης, της Ολυμπιάδας η Χαρίκλεια Χατζησαββίδου, της Κλειούς η Γεωργία Βεληβασάκη, της Ρωξάνης η Ραχήλ Τσελεπίδου, της Πυθίας ο Δημήτρης Κυανίδης, του Αρίστανδρου ο Γιώργος Ξυπολιτάς, του Αντύπα ο Γιώργος Γάκης, του Κλείτου ο Γιάννης Κυρατσός, των στρατηγών οι: Γιώργος Φωκάς, Θωμάς Βλιαγκόφτης και Ντίνος Ψυχογιός, της Θαΐδας η Αρετή Βαλαβανοπούλου και της Καμπάσπης η Νόνικα Μαλκουζή.

Το καστ συμπληρώνεται από ένα σύνολο νέων τραγουδιστών και ηθοποιών της πόλης μας και μέλη της χορευτικής ομάδας της σχολής χορού «Άσπα Φούτση».

Το βιβλίο (που περιέχει δύο CD με την μουσική της rock όπερα "Alexander"), θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Polytropon (Κομνηνών 2, Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, τηλ.2310 410658) στις 24 Οκτωβρίου 2012. Θα περιλαμβάνει το πλήρες κείμενο (script) στα αγγλικά, της Penny Turner, καθώς και μετάφραση/απόδοση της Γεωργίας Βεληβασάκη.

www.alexander-rockopera.gr

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET