Ο Meat Loaf εναντίον tribute καλλιτέχνη

20/07/2012 @ 01:12
Ο Meat Loaf κατέθεσε αγωγή ύψους 100.000 δολαρίων ενάντια σε έναν Βρετανό τραγουδιστή.

Ο Dean Torkington, που από το 1996 και μετά στήριζε τα show του πάνω στην περσόνα του Τεξανού τραγουδιστή, δήλωσε πως η κίνηση αυτή είναι εκβιασμός και πως δεν θα υποκύψει.

Η πρώτη φορά που ήρθε αντιμέτωπος με τον Meat Loaf ήταν το 2003, όταν βρέθηκε στα παρασκήνια και οι άνθρωποι του διάσημου καλλιτέχνη τον διέταξαν να αφαιρέσει το artwork από το βαν του, το οποίο είχε διακοσμήσει αναλόγως.

Ο Torkington μίλησε στην Daily Mail για τα προβλήματά του με τον Meat Loaf: «Πλήρωσα 400 λίρες για να δω τον Meat Loaf στο Liverpool Docks. Ήρθε με το μεγάλο tour bus του και εγώ με το βαν μου που είχε το artwork του "Bat Out Οf Hell" στην μία πλευρά.

Κάποιος μου έκανε σήμα και μου είπε πως ο Meat Loaf ήθελε να με δει μετά τη συναυλία. Πήγα στα παρασκήνια και αυτός και ο manager του μου είπαν πως θέλουν να βγάλω τις εικόνες αυτές από το βαν μου και επίσης ήθελαν να πάρουν την ιστοσελίδα μου, meatloaf.org.

Στην ιστοσελίδα αυτή, όμως, έλεγα πάντα ότι είμαι tribute καλλιτέχνης. Ποτέ δεν προσπάθησα να πω ότι είμαι ο ίδιος ο Meat Loaf.

Ποτέ δεν με άφησε σε ησυχία. Έχω δώσει το ίδιο show σε όλη την χώρα και τον προώθησα πολύ όλα αυτά τα χρόνια. Έδωσα ακόμα και φιλανθρωπικές συναυλίες. Αλλά όταν κάνεις το πορτραίτο κάποιου που σου κάνει συνεχώς τη ζωή κόλαση, αναρωτιέσαι αν θες ακόμη να είσαι σαν αυτόν.»

Ο Torkington κατηγορείται ως διαδικτυακός σφετεριστής και «αλήτης του κυβερνοχώρου». Ο ίδιος όμως πιστεύει πως η υπόθεση δεν θα φτάσει στο δικαστήριο αν τα χαρτιά δεν του δοθούν αυτοπροσώπως και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ως υπεράσπιση το γεγονός πως ο Meat Loaf είχε ανεχτεί για χρόνια το show του.

«Σαν αποτέλεσμα όλων αυτών, πλέον κάνω tribute παραστάσεις στον Elton John», είπε ο Torkington. «Προκαλεί λιγότερα προβλήματα από το να είσαι ο Meat Loaf.»
  • SHARE
  • TWEET