O frontman των Baroness θυμάται το τροχαίο ατύχημα της μπάντας

19/09/2013 @ 18:59
Δεκατρείς μήνες έχουν περάσει από τον δεκαπενταύγουστο του 2012, μια ημερομηνία που οι Baroness δύσκολα θα βγάλουν από το μυαλό τους.

Ήταν η μέρα που το συγκρότημα ενεπλάκη σε ένα παρ' ολίγον μοιραίο τροχαίο ατύχημα στο Bath Αγγλίας με το πούλμαν της περιοδείας τους με αποτέλεσμα και τα εννέα άτομα που επέβαιναν να τραυματιστούν. Το σοβαρό τροχαίο είχε ως αποτέλεσμα ο μπασίστας Matt Maggioni και ο drummer Allen Bickle να αναγκαστούν εγκαταλείψουν το συγκρότημα λόγω του τραυματισμού τους.

Ο frontman της μπάντας, John Baizley, ο οποίος αντιμετώπισε και αυτός σοβαρό τραυματισμό στο χέρι που χρειάστηκε εγχειρήσεις για να επουλωθεί, περιέγραψε σε συνέντευξη στο NME τη στιγμή του ατυχήματος λέγοντας πως τα φρένα του πούλμαν σταμάτησαν να λειτουργουν ενώ βρίσκονταν σε έναν λόφο και τότε ξεκίνησε μια δίλεπτη ανεξέλεγκτη πορεία του οχήματος. Η πορεία αυτή σταμάτησε σε ένα σημείο που ήταν μια γέφυρα με ύψος δέκα μέτρων και από εκεί το πούλμαν έπεσε και προσέκρουσε στο έδαφος.

Οι Baroness επέστρεψαν στα live έναν χρόνο μετά το ατύχημα και τον επόμενο μήνα ετοιμάζονται να δώσουν συναυλίες στην Αγγλία, τη χώρα που έγινε το ατύχημα, με τον Baizley να δηλώνει αρκετά αγχωμένος αλλά με διάθεση να ξεπεράσει μια και καλή τις κακές αναμνήσεις που του φέρνει πλέον η Αγγλία.
  • SHARE
  • TWEET