Ο Thom Yorke συνθέτει πρωτότυπη μουσική διάρκειας 18 ημερών!

Για τις ανάγκες έκθεσης με το έργο του επί πολλά χρόνια συνεργάτη του και εικαστικού Stanley Donwood

27/05/2015 @ 12:25
Ο Thom Yorke ηχογράφησε το soundtrack μιας νέας έκθεσης του Βρετανού εικαστικού Stanley Donwood και το ονόμασε "Subterranea" (μτφρ. «Τα Υπόγεια»). Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ABC, δεν σκοπεύει να το δώσει στα δισκοπωλεία. Μέχρι εδώ όλα καλά..

Όμως όταν έχεις να κάνεις με τον frontman των Radiohead, δεν πρόκειται να ξεμπερδέψεις με μια συμβατική μουσική επένδυση για το installation! Το "Subterranea" είναι ένα «εξελισσόμενο», φιλόδοξο μουσικό project που έχει διάρκεια ..18 ολόκληρες ημέρες, χωρίς όμως ούτε δύο λεπτά να επαναλαμβάνονται ποτέ! Για όσους μπερδεύονται στα μαθηματικά: εδώ μιλάμε για 432 ώρες ή 25.920 λεπτά μουσικής!

Δεδομένου ότι τα περισσότερα album των ημερών μας διαρκούν λιγότερο από μία ώρα, μπορούμε να πούμε ότι ο Yorke έφτιαξε ένα τιτάνιο έργο.

Ο Donwood, που σχεδιάζει τα εξώφυλλα και το artwork για τους δίσκους των Radiohead από το "The Bends", έκανε τα εγκαίνια της έκθεσης στις 21 Μαΐου στο Carriageworks του Σίδνεϊ. Η έκθεση, που περιλαμβάνει 25 χρόνια δουλειάς, τιτλοφορείται "The Panic Room" (μτφρ. «Το Δωμάτιο Πανικού») και θα «τρέξει» μέχρι τις 6 Ιουνίου.

Πάρτε μια γεύση της έκθεσης στις φωτογραφίες που ακολουθούν και του "Subterranea" εδώ.





  • SHARE
  • TWEET