Ο Morrissey κλέβει πάλι artwork που έφτιαξε οπαδός του

...και το χρησιμοποιεί ως σχέδιο για καινούργια σειρά t-shirt

14/03/2015 @ 10:59
Πίσω στο 1992, οι άνθρωποι του Morrissey είχαν προσεγγίσει τον φωτογράφο του NME, Derek Ridgers, για να χρησιμοποιήσουν μια φωτογραφία του με skinheads σαν μέρος του μοντάζ για το show του διάσημου καλλιτέχνη στο Παρίσι.

Εν τέλει, όπως αναφέρει το Stereogum, ο Moz χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του δίχως να έρθει σε κάποια συμφωνία μαζί του. Και όχι ώς μέρος του μοντάζ, αλλά ως τη μοναδική εικόνα που εμφανιζόταν πίσω του σε ολόκληρη την περιοδεία! Ο Ridgers είχε δηλώσει πως ποτέ δεν είχε λάβει πληρωμή ή κάποια εξηγήση, αλλά εξακολουθούσε να είναι οπαδός του Morrissey παρ' όλα αυτά.

Τώρα, ένας άλλος οπαδός του βρίσκεται σε παρόμοια θέση. Ένας χρήστης του forum του Morrissey-solo.com υπό το ψευδώνυμο MorrisseyGang αναφέρει ότι ένας άνδρας ονόματι Sean Preston από το Merchandising For Life επικοινώνησε μαζί του για να χρησιμοποιήσει την εικόνα που είχε φτιάξει, όπου ο Morrissey, γυμνός, κλείνει το στόμα της βασίλισσας. Ο MorrisseyGang είχε απαντήσει ότι θα επέτρεπε να χρησιμοποιήσουν την εικόνα του για ένα αντίστοιχο χρηματικό αντάλλαγμα και δεν πήρε ποτέ απάντηση.

Λίγο καιρό αργότερα, όταν έκαναν την εμφάνισή τους οι φωτογραφίες από το καινούργιο merchandise του Morrissey, ο χρήστης του forum παρατήρησε πως η εικόνα του ήταν ένα από τα καινούργια σχέδια για t-shirt! Και το χειρότερο είναι πως, αφού ο MorrisseyGang δεν είναι κάτοχος της αυθεντικής γυμνής φωτογραφίας του Morrissey, δεν έχει κάποιο νομικό δικαίωμα να διεκδικήσει.

Δείτε το t-shirt να πωλείται στο αριστερό μέρος της παρακάτω φωτογραφίας:

Morrissey T Shirt
Morrissey T Shirt
  • SHARE
  • TWEET