«Ο Bon Scott βαριόταν τους υπόλοιπους AC/DC»

Ο Dave Meniketti των Y&T θυμάται ακόμη την απαίσια πρώτη συναυλία των Motley Crue

28/03/2015 @ 18:31
Ο κινητήριος μοχλός των Y&T, Dave Meniketti, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 93.3 WMMR, θυμήθηκε την εποχή που ο Bon Scott βαριόταν τους υπόλοιπους AC/DC και ότι οι Mötley Crüe ήταν απαίσιοι στην πρώτη τους συναυλία.

Ο Bon Scott είχε ζητήσει το 1976 από τους Y&T να ταξιδέψει με το δικό τους βαν, ακόμη και χωρίς θέση να καθίσει, για να αποφύγει τους συνεργάτες του στους AC/DC, κατά την κοινή περιοδεία των δύο συγκροτημάτων.

«Την πρώτη μέρα που κάναμε μαζί soundcheck», αναφέρει ο Meniketti, «o Bon έρχεται και μας ρωτάει με τι ταξιδεύουμε. Του δείχνουμε το βαν και μας λέει ‘θα σας πείραζε να έρθω μαζί σας; Οι τύποι είναι πραγματικά βαρετοί, δεν με αφήνουν να πιω και δεν επιτρέπουν groupies στο λεωφορείο’. Είχε καταλάβει ότι θα περνούσε καλύτερα μαζί μας και είμαι απόλυτα σίγουρος ότι αυτό συνέβη».

Πέντε χρόνια αργότερα οι Y&T ήταν επικεφαλής στην πρώτη συναυλία που συμμετείχαν ποτέ οι Mötley Crüe. «Υποτίθεται ότι ήταν πολλά υποσχόμενοι και ανερχόμενοι», δηλώνει ο χαρισματικός κιθαρίστας και τραγουδιστής.

«Θυμάμαι να κάθομαι στον εξώστη του Starwood κοιτώντας την σκηνή, να βλέπω μερικά τραγούδια και να λέω ‘οι τύποι είναι απαίσιοι’. Κατόπιν, κατάπια τη γλώσσα μου πολλές φορές καθώς θα ανοίγαμε για εκείνους. Καλά ήταν».
  • SHARE
  • TWEET