Ο Bob Dylan απαιτεί ένοπλους φρουρούς στις ευρωπαϊκές συναυλίες του

Επέλεξε όμως να μην διακόψει την περιοδεία του

20/11/2015 @ 12:22
Σε αντίθεση με τους συναδέλφους του Foo Fighters, Motörhead, Deftones και Prince, ο Bob Dylan -προκλητικά ίσως- επέλεξε να μην διακόψει την Ευρωπαϊκή περιοδεία του, που τώρα διατρέχει την Ιταλία, που έχει στοχοποιηθεί από τους τρομοκράτες.

Αλλά δεν ρισκάρει να γίνει εύκολος στόχος: σύμφωνα με λεπτομέρειες που τώρα επιβεβαιώνονται από τουλάχιστον έναν διοργανωτή, ο Dylan απαιτεί οπλισμένους φρουρούς όχι μόνο στην σκηνή και στις εισόδους, αλλά και στην αρένα.

Αυτό αναμένεται να είναι μια διαρκής απαίτηση σε όλες τις ευρωπαϊκές ημερομηνίες της περιοδείας του.

Το αίτημα πρόσθετων μέτρων ασφαλείας (ή μάλλον, η απαίτηση) αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην Corriere di Bologna. Στο αμφιθέατρο Manzoni di Via de Monari, περίπου μια ντουζίνα ένοπλοι φρουροί θα πλαισιώνουν τον συναυλιακό χώρο, κάποιοι χωρίς στολή, ως μέλη του κοινού. Αυτή, σύμφωνα με καλλιτεχνικό διευθυντή Giorgio Zagnoni, είναι η πρώτη φορά που έχει γίνει ένα τέτοιο αίτημα, αλλά είναι πρόθυμος να συμμορφωθεί λαμβάνοντας υπόψη το γενικό πλαίσιο. «Είναι η πρώτη φορά που ένας καλλιτέχνης μας ζητά να ενισχυθεί η ασφάλεια τόσο δραματικά», είπε ο Zagnoni στην Corrierer. «Δεδομένης της κατάστασης όμως, μετά τα γεγονότα στο Παρίσι, πιστεύουμε ότι το αίτημα του Dylan είναι περισσότερο από κατανοητό.»

Αρκετά σημαντικά μέλη της τοπικής κοινωνίας θα είναι στο ακροατήριο του Manzoni, σύμφωνα με την Corriere, συμπεριλαμβανομένου του Νομάρχη και του Δήμαρχου της Μπολόνια. Αυτός είναι πρόσθετος λόγος για τα μέτρα ασφαλείας, με τον Dylan να αποτελεί έτσι κι αλλιώς έναν μεγάλο, «ζουμερό» αμερικανικό στόχο για τους τζιχαντιστές.

Αρωγή στα θέματα ασφαλείας θα είναι η απαγόρευση κινητών τηλεφώνων, φωτογραφικών μηχανών και άλλων περιφερειακών, αν και προφανώς ο Dylan είχε θέσει αυτούς τους περιορισμούς εκ των προτέρων (όπως και άλλοι καλλιτέχνες).
  • SHARE
  • TWEET