O Βill Ward υμνεί τον Lars Ulrich

«Οι νέοι ντράμερ πρέπει να πάρουν μαθήματα από αυτόν» είναι τα λόγια του

20/10/2014 @ 14:54
Μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Bill Ward, αναφέρθηκε στον ντράμερ των Metallica λέγοντας πως «είναι εξαιρετικός. Εχει έναν δικό του πνευματικό ήχο που μου αρέσει».

Συνεχίζοντας ο συνιδρυτής των Black Sabbath τονίζει: «Ο Lars έχει πάει σε δρόμους που έχω πάει και εγώ. Και εννοώ πως έμαθα να αξιοποιώ την τεχνική μου σε κάθε είδος μουσικής που έπαιζα. Θυμάμαι πως πριν από 20, 25 χρόνια σταμάτησα να συναγωνίζομαι και προσπάθησα να βρω έναν ιδανικό τρόπο να χρησιμοποιώ το παίξιμό μου. Μου φαίνεται πως και ο Lars έφτασε σε αυτό το επίπεδο, που έχει συμβιβαστεί με το ποιος είναι».

Ο 66χρονος Ward συμβουλεύει κάθε νέο μαθητή που θέλει να γίνει καλός μουσικός να ακούσει προσεκτικά τον ντράμερ των Metallica. «Οσα έκανε μαζί τους, ο δικός του ήχος, ήταν η αιχμή του δόρατος και αξίζει επαίνους. Προχωρήστε άφοβα, μελετήστε τον Lars».

Ο Ward αναφέρθηκε και στη στιγμή που άκουσε το "Black Album": «Θυμάστε σε τι κατάσταση ήταν η μουσική σκηνή στις αρχή των 80s. Ψαχνόμουν εκείνη την εποχή, είχαμε τελειώσει τις περιοδείες με τους Sabbath και μόλις άκουσα το "Black Album", ξετρελάθηκα. Είχε την ίδια επιρροή πάνω μου όσο και το "White Album" των Beatles. Eδειξε πραγματικά το δρόμο…».

  • SHARE
  • TWEET