Νέο album για Iggy Pop και The Stooges μετά από 34 χρόνια

10/01/2007 @ 03:43
Η συνταγή έχει δέσει χρόνια τώρα, το reunion έγινε, το νέο άλμπουμ είναι έτοιμο και όλοι εμείς περιμένουμε πια το «όγδοο θαύμα», τον Iggy και τους Stooges να μας κολλήσουν τα μυαλά στα κάγκελα για άλλη μια φορά. Σύσσωμη η rock κοινότητα δηλώνει έτοιμη να παραδοθεί στις μουσικές αυτού του γκρουπ που λάτρεψε για δεκαετίες και απ' ό,τι φαίνεται θα συνεχίσει να λατρεύει και για τα επόμενα χρόνια, ακόμα και μετά το "Raw Power" του '73.

Η επανασύνδεση έγινε, το νέο άλμπουμ είναι πλέον γεγονός και κυκλοφορεί 20 Μαρτίου του σωτήριου έτους 2007 με τίτλο "The Weirdness" από τη μεγάλη Virgin Records.



Όσοι το ζητήσατε για δώρο από τον Άγιο, η ευχή σας εισακούστηκε και δεν έχετε παρά να περιμένετε λίγους μήνες για να το αποκτήσετε και να το λατρέψετε. Παραγωγή από τον Steve Albini (βλέπε Nirvana, The Pixies), αν και σε μερικά tracks εμφανίζεται και το όνομα Jack White (βλέπε White Stripes). 16 συνθέσεις που θυμίζουν τις πρώτες δουλειές του γκρουπ, κατά τα λεγόμενα του κυρίου Pop, στα οποία περιλαμβάνονται τα "Greedy Awful People", "Claustrophobia", "Mexican Guy", "I'm Fried," "ATM", "O Solo Mio", "She Took My Money", "End Of Christianity" και "Free and Freaky". Στη σύνθεση των Stooges φιγουράρουν τα ονόματα των κυρίων Ron Asheton (κιθάρα), Scott Asheton (drums), Mike Watt (μπάσο - στη θέση του Dave Alexander, RIP) και Steve Mackay (σαξόφωνο).

Και όπως καλά κάνετε και σκέφτεστε όλοι, θα το προμοτάρουν και σε παγκόσμια περιοδεία το 2007. Κάτι ακούγεται και για Ελλάδα πάντως... Τι 40, τι 50, τι 60... Ο Iggy είναι μοναδικός και σε συνδυασμό με τους Stooges, σίγουρα ανίκητος.

  • SHARE
  • TWEET