Νέο video από τους Mechanimal

Δείτε το καινούριο "The Den", καθώς και όλα τα όσα συνοδεύουν το "Secret Science"

03/04/2015 @ 11:11
Το αθηναϊκό drone 'n' roll κουαρτέτο MechΑnimal έδωσε στη δημοσιότητα νέο video για το τραγούδι "The Den" (:«Το Κρησφύγετο»), το πέμπτο στη σειρά μετά τις οπτικοποιήσεις των "Cut Communications", "Song To The Sirens", "We Come Alive" και "Secret Science".

Στο video -σε λήψη, μοντάζ και σκηνοθεσία του Χρήστου Σαρρή- παρελαύνουν εικόνες από βιομηχανική ζώνη (του Ρέντη;), πάντα σε άσπρο-μαύρο, με στόχο την δυστοπική απόδοση του σύγχρονου αστικού τοπίου και των ιδιαιτεροτήτων της ελληνικής πρωτεύουσας.

Σε συνέντευξή του στο Rocking.gr, ο ιθύνων νους της μπάντας, Γιάννης Παπαϊωάννου (a.k.a. ION), είχε πει: «Φτιάχνοντας μουσική για να αντιπροσωπεύει αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή την Ελλάδα, ήθελα ο ήχος να είναι όσο το δυνατόν πιο «μεγάλος» γίνεται, αλλά με ελάχιστα, φτωχά μέσα. Έκανα studio το σπίτι μου, γιατί ήθελα μέσα σε έναν οικείο χώρο να φτιάξω τον ήχο που συμβολίζει το μνημειώδες της εποχής, του 2014. [...] Όλος ο δίσκος αντιπροσωπεύει ένα ξύπνημα. Ένα ξύπνημα σε μια πραγματικότητα που μπορεί να είναι γεμάτη φως αλλά ταυτόχρονα καταθλιπτική, μπορεί να είναι σκοτεινή αλλά παρόλα αυτά ελπιδοφόρα».

Ο τελευταίος δίσκος τους -"Secret Science"- κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβρη μέσω της Inner Ear, μετά την προσθήκη του Αντώνη Χαραλαμπίδη στα ντραμς και με νέο κιθαρίστα τον Κώστα Ματιάτο.
  • SHARE
  • TWEET