Νεκρός σε ηλικία 76 ετών ο Paul Revere

Ο ηγέτης και οργανίστας των ιστορικών Paul Revere and the Raiders νικήθηκε από τον καρκίνο

06/10/2014 @ 09:32
Ο Paul Revere ήταν γνωστός, εκτός από τη μουσική του, και για τη στολή που αυτός και η μπάντα φορούσαν μόνιμα επί σκηνής, παρμένη από την Αμερικανική επανάσταση.

Ακόμα και το όνομά του ήταν ίδιο με του διάσημου συμπατριώτη του, ιστορικής μορφής της επανάστασης του 1775, εξ ου και η στολή. Ο «madman του rock & roll» όπως πολλοί τον αποκαλούσαν, έπαιξε 50 χρόνια με την μπάντα, ακόμα και τα τελευταία χρόνια παρά τις αντιρρήσεις των γιατρών.

Το φετινό Ιούλιο ο Paul Revere έγραψε το παρακάτω κείμενο στο facebook, χαρακτηριστικό του χαρακτήρα και της στάσης του: «Παρά τα πολλά προβλήματα υγείας, τίποτα δεν μπορεί να με σταματήσει. Πάω από πόλη σε πόλη με τα ωραία τραγούδια μας, τα στενά παντελόνια και τα άθλια αστεία μου. Όλα αυτά, παρά τις εντολές των γιατρών να μην το κάνω. Πρέπει να είμαι ο χειρότερος ασθενής που είχαν ποτέ»!

Οι Raiders ιδρύθηκαν στις αρχές των 60s και ηχογράφησαν το πρώτο τους τραγούδι, τη διασκευή στο "Louie, Louie" του Richard Berry, στο ίδιο στούντιο και τον ίδιο μήνα που το διασκεύασαν και οι Kingsmen! Η ιστορία θέλει την εκδοχή των Raiders να μην ενθουσιάζει το αφεντικό της Columbia που είχαν υπογράψει (δεν του άρεσε το rock n’ roll) με αποτέλεσμα να μην γνωρίσει παρόμοια επιτυχία όπως των Kingsmen.

Αυτό δεν σταμάτησε την garage rock μπάντα από το Aϊντάχο να έχει μερικές μεγάλες επιτυχίες στα 60s:"Kicks" (ένα από τα πρώτα τραγούδια ενάντια στα ναρκωτικά) "Hungry" "Good Thing"," Just like me" και "Him or Me, What's It Gonna Be." Το μεγαλύτερο χιτ τους και μοναδικό νούμερο 1, ήρθε το 1971 με το "Indian Reservation (The Lament of the Cherokee Reservation Indian)". Παράλληλα ήταν το συγκρότημα στο διάσημο τηλεοπτικό σόου του Dick Clark, ενώ είχε και δική του εκπομπή. Πολλές μπάντες στη συνέχεια τους ονόμασαν ως επιρροή τους, από την pop μέχρι την punk και το Hard rock, ενώ τραγούδια τους διασκεύασαν ο Bowie και οι Who. Η μπάντα συνεχίζει μέχρι σήμερα με δεκάδες αλλαγές στο lineup της.

  • SHARE
  • TWEET