Nεκρός ο Sam Andrew

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο κιθαρίστας, συνθέτης και ιδρυτής των Big Brother And The Holding Company με τους οποίους «συστήθηκε» η Janis Joplin

14/02/2015 @ 15:11
O Sam Andrew πέθανε σε ηλικία 73 ετών μετά από επιπλοκές που προκλήθηκαν από εγχείριση καρδιάς.

Ο Αμερικανός μουσικός ήταν ο ιδρυτής των Big Brother And The Holding Company, και συνθέτης κλασικών τραγουδιών όπως τα "Call on Me" και "Combination of the Two", ενώ με τον  James Gurley έφτιαξαν ένα από τα καλύτερα ψυχεδελικά κιθαριστικά ντουέτα της εποχής. Με την Janis Joplin, την οποία αυτός έφερε στην μπάντα, ηχογράφησαν δύο δίσκους.

Το 1967 το ντεμπούτο με το όνομά τους, και το 1968 το κλασικό "Cheap Thrills" με τις μεγάλες επιτυχίες "Piece of My Heart" και "Summertime".

H Janis αποχώρησε από την μπάντα για να φτιάξει, παρέα με τον Andrew τους Kozmic Blues Band και μαζί ηχογράφησαν το "I Got Dem Ol' Kozmic Blues Again Mama!". Mετά το θάνατο της Joplin, ο Andrew επέστρεψε στους Big Brother And The Holding Company.

Σπούδασε πολλά είδη μουσικής, συνέθεσε για ταινίες αλλά και μία συμφωνία, έπαιζε κλαρινέτο και σαξόφωνο ενώ με τους Big Brother and the Holding Company μετά την επανένωση του 1987, συνέχισαν με διαφορετικά line up, να περιοδεύουν. Το 2009 είχε επισκεφτεί και το Rodeo της Αθήνας. Διαβάστε τις εντυπώσεις του Κώστα Σακκαλή από εδώ.

sam_andrew
  • SHARE
  • TWEET