Δύο ταινίες για την Janis Joplin

Στη μία έχουν ήδη βρει την ιδανική πρωταγωνίστρια

24/11/2014 @ 12:15
H μεταφορά της ζωής της Janis Joplin στο σινεμά είναι ένα από τα «στοιχειωμένα» project του Χόλιγουντ, αλλά πλέον όλα δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο τους.

Με πιο πιθανό σκηνοθέτη τον δημιουργό του «Dallas Buyers Club» (που χάρισε Οσκαρ σε Matthew McConaughey και Jared Leto), Ζαν Μαρκ Βαλέ, η αρχή των γυρισμάτων έχει τοποθετηθεί στα μέσα του 2015 με πρωταγωνίστρια την Amy Adams, χωρίς να υπάρχει ακόμα τίτλος.

H 40χρονη εξαιρετική Αμερικανίδα ηθοποιός, με ήδη 5 υποψηφιότητες για Οσκαρ, είχε δηλώσει πως είναι όνειρο ζωής να ενσαρκώσει τη θρυλική τραγουδίστρια.  Παρά τη διαφορά ηλικίας (η Janis πέθανε στα 27 της) ουδείς αμφιβάλλει πως δείχνει ιδανική για το ρόλο.

Υπάρχει όμως ακόμα μια ταινία στα σκαριά με τον τίτλο «Janis» με σκηνοθέτη τον Σον Ντέρκιν, της φήμης του «Martha Marcy May Marlene». Το μεγάλο ατού, είναι τα εξασφαλισμένα δικαιώματα χρήσης των τραγουδιών της.

Να θυμίσουμε, πως παλιότερες ερμηνείες θρύλων της μουσικής, οδήγησαν ηθοποιούς μέχρι το Οσκαρ. Ο Jamie Foxx ως Ray Charles, η Marion Cotillard ως Edith Piaf και η Reese Witherspoon ως June Carter Cash.
  • SHARE
  • TWEET