Music And Cultural Festival 2011, 27 Ιουλίου με 1 Αυγούστου, στο Κούμανι Αρχαίας Ολυμπίας

13/07/2011 @ 12:46
1 πολυ-φεστιβάλ, το μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα, 2 θεοί, 3 σκηνές, 6 μέρες καλλιτεχνικής και πολιτιστικής έκφρασης, 9 ημέρες camping, 8 είδη μουσικής, 22 ώρες τη μέρα live action, 250 καλλιτέχνες απ' όλο τον κόσμο.

Music and Cultural Festival '11
Κούμανι Φολόης - Αρχαία Ολυμπία

25 Ιουλίου - 2 Αυγούστου [Full Camping Days]
27 Ιουλίου - 1 Αυγούστου [Full Art Days]

Ozric Tentacles [intro, Wed 27th Of July]
Burger Project [outro, Wed 27th Of July]
Distance | King Cannibal | Tristan | Kox Box | Absolum talamasca | Sensient | Giuseppe
Zion Train | Patchanka | PALYRRIA Soundsystem
1drop forward | Broken Note | Fundracar

Μια σπουδαία και μεγαλόπνοη προσπάθεια ξεκινά με το Music and Cultural Festival '11, στην πανέμορφη περιοχή της Φολόης, στο χωριό Κούμανι Αρχαίας Ολυμπίας, δίπλα στο αρχαίο δρύινο δάσος της Φολόης (έκτασης 218 τ.χλμ.) και στους ναούς του Πάνα και της Άρτεμις, που φιλοδοξεί από τη πρώτη του διοργάνωση να αποτελέσει το μεγαλύτερο πολυ-φεστιβάλ που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα! 3 σκηνές, 250 καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο, 8 είδη μουσικής, θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες, καλλιτεχνικά εργαστήρια και άλλα δρώμενα, σε συνδυασμό με την απίστευτη τοποθεσία δίπλα στο σπάνιο δάσος της Φολόης.

Η τοποθεσία, το μοναδικό επίπεδο δάσος στην Ελλάδα, είναι ιδανική για φεστιβάλ και κατασκήνωση, ενώ προσφέρει μία φανταστική εμπειρία λόγω του ιδιαίτερου φυσικού κάλους της. Δεν είναι τυχαίο ότι κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας η Φολόη θεωρούταν κατοικία Κενταύρων, νυμφών και νεράιδων, ενώ πήρε το όνομά της από τον Κένταυρο Φόλο, ο οποίος φυλούσε το κρασί που είχε χαρίσει ο θεός Διόνυσος στους Κενταύρους.

27 Ιουλίου με 1 Αυγούστου -να τονίσουμε εδώ βέβαια ότι το camping ξεκινά από τις 25/7 και λήγει στις 2/8- λοιπόν το κοινό θα έχει την ευκαιρία μέσα από 3 διαφορετικά stages να ζήσει μια ανεπανάληπτη μουσική-πνευματική-καλλιτεχνική εμπειρία. Rock, ska, ethnic, ambient, trance αλλά και workshops, θεατρικές παραστάσεις, ντοκιμαντέρ κι οχι μόνο θα κυριαρχήσουν για μια εβδομάδα στην Αρχαία Ολυμπία.

Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει πολλά μουσικά είδη, όπως ethnic, reggae, world, ambient, dubstep, drum&bass, house, progressive και psy trance, από διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες, όπως οι Ozric Tentacles, Zion Train, Patchanca, One Drop Forward, Fundracar, Zen Garden, Palyrria soundsystem, Burger Project, Broken Note, King Cannibal, Distance, Terror Danjah, Anstam, Maztek, Tristan, Kox Box, Symphonix, Scorb, Dick Trevor, Psymmetrix, Apex, Sensient, Ekaros, Nocturnal, Future Signal, Dose, Harris Funxion, Disphonia, Kernelcoremode, Ekelos, Fleck, Anna Mystic κ.ά.

Το Festival θ' ανοίξουν οι σπουδαίοι Ozric Tentacles, η πρωτοποριακή μπάντα των '90s. Fusing jazz-rock, hard-rock και acid-rock σε ένα ενεργητικό, επιδέξιο, ποικιλόμορφο ήχο, μια σύνθεση φιλόδοξη και φυσική ταυτόχρονα. Οι Ozric Tentacles έχουν ατακτήσει τη μελωδική επινοητικότητα της κλασικής μουσικής, την ευφράδεια της jazz-rock και την ώθηση της hard-rock. Tη βραδιά θα κλείσουν οι Burger Project, που ανακατεύουν συνέχεια το «πατάρι» των μουσικών αναμνήσεων μιας ολόκληρης γενιάς. Με αχαλίνωτο ρυθμό και πολύ χιούμορ, η ξέφρενη μπάντα ανασύρει συνέχεια διαμάντια -από το κλασσικό rock ως το punk και από τη disco ως την country- και τα διασκευάζει: Led Zeppelin, Doors, Iggy Pop, Queen, Clash, Thin Lizzy, Alice Cooper, Godfathers, White Stripes, Ramones, Prince, Fats Domino, Johnny Cash, Sonics, Undertones και πάει λέγοντας.

Επίσης θα απολαύσουμε συγκροτήματα όπως οι Δανοί Patchanka, που έρχονται με αποστολή να γκρεμίσουν τα πολιτιστικά όρια και να μοιράσουν χαρά. Μιλούν με τη μουσική. Το μουσικό τους ταξίδι σε πηγαίνει σε διάφορες ηπείρους και στο σακίδιό τους μεταφέρουν στοιχεία ska, punk, balkan, reggae μουσική. Τους Palyrria Soundsystem, που θα γεφυρώσουν το χάσμα ανάμεσα στην παραδοσιακή μουσική και τις σύγχρονες μουσικές της δύσης (electro, dub, techno, κτλ) και θα πλημμυρίσουν τις καρδιές μας με τους αρχαϊκούς και ταυτόχρονα φουτουριστικούς ρυθμούς τους. Προετοιμαστείτε για ξέφρενες καταστάσεις υπό τους ήχους των "Pyrovasia 1208", "Karsilamas", "Ikariotikos" κ.ά. Τους φερέλπιδες και πολύ αξιόλογους Fundracar, την εκρηκτική 8-μελή reggae punk κολεκτίβα, ένα από τα καλύτερα reggae group στη χώρα μας. Βρίσκονται σε πλήρη αρμονία μουσικών αντιλήψεων, με έμφαση στην dub rock και ganja funk αισθητική. Στίχοι που περιγράφουν καταστάσεις με μια σουρεαλιστική, αλλά βιωματική, προσέγγιση της σύγχρονης πραγματικότητας, μουσική που ξεπερνάει σύνορα, στερεότυπα και προκαταλήψεις. Ο ρυθμός τους, ένα ψυχότροπο χαρμάνι «μαύρης μουσικής κουλτούρας» και διεστραμμένης βαλκανικής εκστατικότητας, διαμορφώνει ένα καθαρόαιμο μουσικό χαρακτήρα που, σε συνδυασμό με πόνο βγαλμένο από το δρόμο, αφήνει ανεξίτηλο το σημάδι του. Οι ζωντανές εμφανίσεις τους αποτελούν πλέον αλησμόνητα πάρτι για χορό με αξέχαστα surprise στιγμιότυπα.

Παράλληλα με τη μουσική είναι προγραμματισμένα διάφορα πολιτιστικά και ενημερωτικά δρώμενα που περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, διαλέξεις, προβολές ντοκιμαντέρ, εργαστήρια, performances και workshops ηλεκτρονικής μουσικής. Αναπόσπαστο στοιχείο του φεστιβάλ θα είναι η ενημέρωση των επισκεπτών γύρω από διάφορα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και πνευματικά θέματα, γύρω από την οικολογία και την βιοποικιλότητα της περιοχής, καθώς και γύρω από χρήσιμες συμβουλές για υπεύθυνη διασκέδαση και διαβίωση μέσα στη φύση.

Το MCF δεσμεύεται να διατηρήσει και να προστατέψει το μοναδικό οικοσύστημα της Φολόης και να αφυπνίσει την οικολογική συνείδηση των επισκεπτών. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μειώσει το οικολογικό αποτύπωμα (μείωση σπατάλης ενέργειας και χρήση ΑΠΕ, μείωση - επαναχρησιμοποίηση - κομποστοποίηση - ανακύκλωση απορριμμάτων, ορθολογική χρήση νερού, κ.ά.) και να μεγιστοποιήσει τα οφέλη για τη τοπική κοινωνία. Για το σκοπό αυτό μια ομάδα ειδικών για τη βιωσιμότητα έχει σχεδιάσει και θα υλοποιήσει, σε συνεργασία με μια ομάδα εθελοντών, ένα αναλυτικό πλάνο περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Τιμές εισιτηρίων

Προπώληση:
5 Ιουλίου - 20 Ιουλίου / € 100 – Full Festival Ticket [25/7 – 2/8] | €11 / Ημέρα
5 Ιουλίου - 20 Ιουλίου / € 80 – 5 Days Festival Ticket [29/7 – 2/8] | €16 / Ημέρα
5 Ιουλίου - 20 Ιουλίου / €400 – 5 Full Festival Tickets In the Price of 4 [25/7 – 2/8]  | €8.90 / Ημέρα
Στην Είσοδο: € 150 / €16.6 / Ημέρα

Ηλεκτρονικά εισιτήρια:
Το ηλεκτρονικό εισιτήριο του Music and Culture Festival είναι ασφαλής και εύκολος τρόπος να αγοράσετε το εισιτήριό σας τώρα! Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια αποθηκεύονται στο σύστημα και η M.C.F. διατηρεί αρχείο όλων των εισιτηρίων που έχουν πουληθεί και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τυπώσετε το εισιτήριό σας και να το παρουσιάσετε στην πύλη του φεστιβάλ μαζί με την ταυτότητα ή το διαβατήριό σας. Μπορείτε να αγοράσετε το εισιτήριό σας χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα, Pay Pal, ή απλή κατάθεση στην τράπεζα. Το σύστημα δημιουργεί ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο σας αποστέλεται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που θα μας έχετε δώσει.

Για οποιαδήποτε ερώτηση παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας:
Tel: +30-210-8617941 | Mob: +30-6982-172417 | Email: info@musicandculture.gr

Μεταφορά

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού σχεδίου για το Φεστιβάλ στην Ολυμπία, η διοργάνωση θα παρέχει λεωφορεία για τη μεταφορά του κόσμου απ' ευθείας από το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης στην είσοδο του φεστιβάλ, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στη μείωση των ρύπων και στην εξοικονόμηση ενέργειας. Παράλληλα, εξοικονόμηση γίνεται και για την τσέπη σας και η μεταφορά σας καθιστάται ασφαλέστερη, ιδίως από τη Θεσσαλονίκη, όπου το ταξίδι ειναι πολύωρο.
 
Αθήνα - Δρομολόγια
Αναχώρηση: 26-27-29-30/7
Επιστροφή: 31/7 – 1-2/8
 
Τιμή:
30€ Απλό
55€ Mε επιστροφή
 
Θεσσαλονίκη - Δρομολόγια
Αναχώρηση: 26/7 & 29/7
Επιστροφή:  31/7 - 1/8 & 2/8

Τιμή:
70€ Απλό
100€ Mε επιστροφή

Στη διάθεση του κοινού θα υπάρχει τεράστια έκταση parking εντός του χώρου.

Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το Music and Culture Festival 2011:
http://www.musicandculture.gr
info@musicandculture.gr
Tel: 210-8617941

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET