Αυτό είναι το "Moment Of Betrayal" των Dream Theater

Το νέο κομμάτι που δόθηκε στη δημοσιότητα μιλάει για προδοσία

21/01/2016 @ 19:04

Το δέκατο τρίτο album των Dream Theater, ονόματι "The Astonishing", θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 29 Ιανουαρίου από την Roadrunner Records.

To νέο κομμάτι που δόθηκε στη δημοσιότητα ονομάζεται "Moment Of Betrayal" και μπορείτε να το ακούσετε μέσω YouTube.

Το "The Astonishing" πρόκειται για ένα διπλό concept album, το οποίο θα αποτελείται από δύο πράξεις και 34 κομμάτια με επίκεντρο διάφορους χαρακτήρες που αποκαλύπτονται σταδιακά. Διαδραματίζεται σε ένα ρετρο-φουτουριστικό και δυστοπικό σύμπαν.

«Για πολλές γενιές, οι μεγάλες αυτοκρατορίες βόρεια της Αμερικής δεν αμφισβητήθηκαν...» ανοίγει το τρέιλερ. Αναφέροντας τα μέλη μιας ελίτ αριστοκρατίας, οι χαρακτήρες Faythe, η αυτοκράτειρα Arabelle και ο αυτοκράτορας Nafaryus φαίνεται και λέγεται ότι είχαν την εποπτεία μιας «ψευδαίσθηση της άνεσης», η οποία έχει οδηγήσει στην εξέγερση των χαμηλότερων κοινωνικών τάξεων, καθώς η κοινωνία αρχίζει να καταρρέει.

«Από το μακρινό χωριό Ravenskill, μια εκπληκτική δύναμη απειλεί την ψεύτικη ηρεμία που έχουν επιβάλει οι άγρυπνοι NOMACs», δίνοντας ελπίδα και αφήνοντας μια δέσμη φωτός σε έναν όλο και πιο σκοτεινό κόσμο. Ο καταλύτης για την αλλαγή έρχεται όταν «μια φωνή αναστατώνει τους ανθρώπους στους ουρανούς και απειλεί τον βαθύτερο λήθαργο με την αφυπνιστική δύναμη της καλλιτεχνικής έκφρασης». Αναφερόμενο στο κλασικό θέμα της μάχης του καλού και του κακού, το τρέιλερ συνεχίζει για να αποκαλύψει ότι υπάρχει μία υπόνοια πιθανής κατάρας εντός της εν λόγω ελπίδας: «Υπάρχει ένα φλογερό πάθος που θα μπορούσε να φωτίσει το δρόμο προς ένα ζωντανό μέλλον αν δεν τυλίξει τον κόσμο στις φλόγες.»

Σε άλλα νέα, μπορείτε να διαβάσετε τον οδηγό της δισκογραφίας των Dream Theater στον ακόλουθο σύνδεσμο.

  • SHARE
  • TWEET