Μία ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη της ηχοληψίας, με προσκεκλημένους τους Chris Tsangarides και Mark Cross

11/10/2010 @ 07:53
"Advanced Audio in Athens"
Μία ημέρα αφιερωμένη στην τέχνη της ηχοληψίαςΔευτέρα 18 Οκτωβρίου

Είσοδος Δωρεάν - περιορισμένος αριθμός συμμετοχών

Διεθνείς προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας έρχονται, για μία ημέρα, στην Αθήνα!

Με αφορμή την έναρξη του Creative Media & Advanced Audio Course (Diploma), η Sae Athens, σε συνεργασία με σημαντικούς εκπροσώπους της εγχώριας αλλά και διεθνούς μουσικής βιομηχανίας, διοργανώνει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μία σειρά από δωρεάν σεμινάρια και workshop που απευθύνονται μόνο σε ηχολήπτες και πραγματεύονται την πολυδιάστατη τέχνη της ηχοληψίας.

Η ημερίδα έχει σκοπό να φέρει τους ηχολήπτες σε ανοιχτό διάλογο με μερικούς από τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, όπως o «διεθνής» Ελληνοκύπριος Chris Tsangarides (παραγωγός/μηχανικός ήχου και υποψήφιος για Grammy, με συνεργασίες όπως Black Sabbath, Judas Priest, Ozzy Ozbourne, Depeche Mode, Sisters Of Mercy, Ian Gillan, Thin Lizzy κ.ά.), ο Χρίστος Χατζηστάμου (τεχνικός mastering/Athens Mastering Studio), ο Σωτήρης Ψαρράς (μηχανικός ήχου/σύμβουλος ακουστικής/Acou-Acoustics Engineering), ο Τρύφων Κουτσουρέλης (μουσικός/συνθέτης/παραγωγός), δίνοντάς τους την ευκαιρία να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες σε σχέση με έννοιες και πρακτικές όπως το drum recording, το mastering, η εφαρμοσμένη ακουστική και η ηχογράφηση ηλεκτρικής κιθάρας.

Παράλληλα, το "Advanced Audio In Athens" θα φιλοξενήσει τον θρυλικό drummer Mark Cross (Helloween, Metalium, Firewind, Kingdom Come κ.ά.), το εκρηκτικό παίξιμο του οποίου θα ηχογραφήσει live ο Chris Tsangarides, παρουσιάζοντας τις τεχνικές και τη μεθοδολογία του γύρω από την πρόκληση του drum recording.  

Τέλος, ο υποψήφιος για Grammy, παραγωγός/μηχανικός ήχου Chris Tsangarides θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση (περιορισμένος αριθμός ατόμων), με τους λάτρεις της ηχοληψίας και της μουσικής παραγωγής.

To Creative Media & Advanced Audio Course (Diploma) θα ξεκινήσει τον Νοέμβριο στη SAE Athens. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το diploma: http://athens.sae.edu/el/course/4997/Creative_Media_and_Advanced_Audio

Ακολουθεί το πρόγραμμα αναλυτικά:

Μόνο για ηχολήπτες

Σεμινάριο Mastering στο Athens Mastering Studio
Εισηγητής: Χρίστος Χατζηστάμου

Ο Χρίστος Χατζηστάμου, δημιουργός του Athens Mastering Studio, υπεύθυνος για την εξειδικευμένη εργασία του mastering σε περισσότερους από 5000 δίσκους και με τεράστια συμβολή στην ανάδειξη της σπουδαιότητας του mastering, του remastering και του restoration στην Ελλάδα, θα μιλήσει για την αισθητική του ήχου και τον ανθρώπινο παράγοντα. Θα παρουσιάσει εξειδικευμένο εξοπλισμό και τεχνικές mastering με πρακτικά παραδείγματα βάσει μουσικού ιδιώματος.  Επιπλέον, θα αναφερθεί στους 3 «χρυσούς κανόνες» που οδηγούν στην ηχητική απόλαυση και στο μέλλον του mastering ή αλλιώς στο μέλλον του ήχου.

Πρόγραμμα:
11:00 - 14:00 | Athens Mastering (Ζωοδόχου Πηγής 108, Εξάρχεια - metro Πανεπιστήμιο)
Δύο γκρουπ των 10 ατόμων: 11:00 - 12:15 & 12:30 - 13:45

Σεμινάριο Εφαρμοσμένης Ακουστικής στο Club Blend
Εισηγητής: Σωτήρης Ψαρράς

Ο Σωτήρης Ψαρράς (Acou-Acoustics Engineering), με πολύχρονη εμπειρία στο χώρο της ακουστικής και υπεύθυνος για την ακουστική διαμόρφωση σημαντικών studio, ραδιοφωνικών σταθμών, θεάτρων και συναυλιακών χώρων, όπως το Παλλάς και το Πλανητάριο (αναλυτική λίστα στο www.acou.gr), καλεί τους ενδιαφερόμενους ηχολήπτες σε ένα ακουστικό του “δημιούργημα”, το Club Blend, για ένα σεμινάριο με θέματα όπως η ακουστική σχεδίαση χώρου, οι ακουστικές μετρήσεις (RT, EDT, T30, T20, T10, STI, RASTI, ALCONS κλπ. κατά ISO 3382), οι μετρήσεις στάσιμων κυμάτων και ηχητικών συστημάτων μεγάλης ισχύος.

Πρόγραμμα:
16:00 - 18:00 | Blend Club (Αριστοφάνους 11, Ψυρρή - metro Μοναστηράκι)
Γκρουπ 20 ατόμων

Σεμινάριο Electric Guitar Recording στα Odeon Studios
Εισηγητής: Τρύφων Κουτσουρέλης

Ο Τρύφων Κουτσουρέλης, μουσικός, συνθέτης και παραγωγός με πολυάριθμες δουλειές σε Ελλάδα και εξωτερικό καθώς και συνεργασίες με ονόματα όπως ο Frederick Rousseau (στενός συνεργάτης των Jean Michel Jarre και Βαγγέλη Παπαθανασίου), Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Τάνια Τσανακλίδου και Γιάννης Ζουγανέλης, θα πραγματοποιήσει ένα σεμινάριο για τις τεχνικές και τον εξοπλισμό ηχογράφησης ηλεκτρικής κιθάρας με βάση τα μουσικά ιδιώματα, British Rock - New Metal Rock - Pop - Jazz. Το setup που θα χρησιμοποιηθεί θα αποτελείται από ενισχυτές Marshall, Mesa Boogie Rectifier, Fender Twin, Vox AC 15, κιθάρες Fender Telecaster/Stratocaster-Gibson και μικρόφωνα Δυναμικά-Πυκνωτικά-Ribbon.

Πρόγραμμα:
15:00 - 17:00 | Odeon Studios (Μεσογείων 253, Νέο Ψυχικό - metro Εθνική Άμυνα)
Γκρουπ 15 ατόμων

Σεμινάριο Drum Recording στην SAE Athens
Εισηγητής: Chris Tsangarides
Συμμετοχή: Mark Cross

O Chris Tsangarides επιστρέφει στην Ελλάδα και στην SAE Athens για ένα μοναδικό Drum Recording σεμινάριο. Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής και υποψήφιος για Grammy παραγωγός/μηχανικός ήχου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής έχοντας επιμεληθεί την παραγωγή και τον ήχο σε μερικά από τα πιο σημαντικά κιθαριστικά, και όχι μόνο, album όλων των εποχών. Ενδεικτικά οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν ονόματα όπως Judas Priest, Gary Moore, Depeche Mode, Yngwie Malmsteen, Helloween, Bruce Dickinson, New Model Army, Tom Jones, Concrete Blonde, Thin Lizzy, Killing Joke, Biomechanical, Exodus και άλλα πολλά. Μαζί του στο σεμινάριο θα είναι και ο θρυλικός heavy metal drummer Mark Cross (Helloween, Metalium, Firewind, Kingdom Come κ.ά.), του οποίο το εκρητικό παίξιμο θα ηχογραφήσει ο Chris Tsangarides στο Studio A της SAE Athens (εξοπλισμένο με την κονσόλα ηχογράφησης και επεξεργασίας ήχου SSL4000E), παρουσιάζοντας τις τεχνικές και τη μεθοδολογία του γύρω από την πρόκληση του Drum Recording.  

Πρόγραμμα:
18:00 - 22:00 | Sae Athens (Ηλία Ηλιού 9, Νέος Κόσμος - metro Αγ. Ιωάννης)
Δύο γκρουπ των 15 ατόμων: 18:00 - 19:30 & 20:00 - 21:30

Ανοιχτή συζήτηση με το κοινό

Q & A με τον Chris Tsangarides στην SAE ATHENS

Για δύο ώρες ο Chris Tsangarides θα είναι στη διάθεση των φίλων της ηχοληψίας και της μουσικής παραγωγής για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους, να συζητήσουν για τις μέχρι τώρα παραγωγές του και τις εμπειρίες του από τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Πρόγραμμα:
12:00 - 14:00 (SΑΕ Athens, Ηλία Ηλιού 9, Νέος Κόσμος - metro Αγ. Ιωάννης)  
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 60 άτομα

Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες

SAE Athens
210 3217661
Ηλία Ηλιού 9 & Νικομάχου, Νέος Κόσμος
info@sae.edu.gr
www.sae.edu.gr

Για τα σεμινάρια που αφορούν μόνο ηχολήπτες
O κάθε ενδιαφερόμενος ηχολήπτης μπορεί να συμμετάσχει σε δύο από τα τέσσερα σεμινάρια, στέλνοντας στο info@sae.edu.gr ένα σύντομο βιογραφικό σημείωμα με τις ηχοληπτικές του δραστηριότητες και σπουδές καθώς και τον τίτλο των σεμιναρίων που τον ενδιαφέρουν για να γίνει η κράτηση.        

Για την ανοιχτή συζήτηση με τον Chris Tsangarides
Oι ενδιαφερόμενοι για τη συμμετοχή τους στην ανοιxτή συζήτηση με τον Chris Tsangarides, μπορούν να κάνουν κράτηση θέσης στο info@sae.edu.gr (με θέμα Q&A - Chris Tsangarides) ή στο 210 3217661. Περιορισμένος αριθμός θέσεων, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET