«Ξαναπάτησαν» κορυφή οι Pink Floyd

Όπως αναμενόταν το "The Endless River" έφτασε στο Νο1 της Μ. Βρετανίας

18/11/2014 @ 20:37
Ο τελευταίος δίσκος στην ιστορία των Pink Floyd, όπως έχουν δηλώσει τα εναπομείνοντα μέλη, το "The Endless River", κατέκτησε την κορυφή των Album Charts στη Μεγάλη Βρετανία.

Είναι ο έκτος δίσκος των Pink Floyd που κατακτά την κορυφή ("Atom Heart Mother", "Wish You Were Here", "The Final Cut", "The Division Bell" και "Pulse"), ενώ έχουν περάσει 19 χρόνια μετά το τελευταίο τους Νο1 studio δίσκο, το "The Division Bell". O δίσκος έχει πουλήσει έως τώρα 139,000 αντίτυπα, και είναι πίσω από τους Coldplay και Ed Sheeran ως ο δίσκος με τις πιο γρήγορες πωλήσεις 1ης εβδομάδας για φέτος.

Οι Foo Fighters έμειναν στη 2η θέση με το "Sonic Highways", ενώ όλα δείχνουν πως κανείς από τους δύο δεν θα κατακτήσει την κορυφή στις ΗΠΑ, καθώς η Taylor Swift δύσκολα θα φύγει από εκεί για 3η σερί εβδομάδα.

Οπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της εταιρείας, το "The Endless River" είναι επίσης Νο1 στην Ιρλανδία, στη Νορβηγία, στο Βέλγιο, στην Κροατία, στην Ολλανδία, ενώ είναι στο δρόμο προς την κορυφή των charts και σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Πολωνία και η Πορτογαλία.

Ο εκπρόσωπος του συγκροτήματος δήλωσε: «Οι Pink Floyd είναι τόσο ενθουσιασμένοι όσο και έκπληκτοι με το επίπεδο του διεθνούς ενδιαφέροντος γι’ αυτό το τελευταίο album τους. Θέλουν να ευχαριστήσουν τους θαυμαστές τους για την υποστήριξη και ελπίζουν ότι σε κάποιο βαθμό, το The Endless River τους θύμισε την ευχαρίστηση του να ακούς ένα album ολόκληρο».
  • SHARE
  • TWEET