Krokus, Rage και Ross The Boss στη χώρα μας. Πληροφορίες για την κάθε συναυλία

11/09/2006 @ 14:58
Οι Krokus είναι ένα από τα ιστορικότερα συγκροτήματα στο χώρο του rock, hard-rock και έχουν καταφέρει να παραμείνουν διαχρονικοί και επίκαιροι έπειτα από τόσα χρόνια παρουσίας στη σκηνή. Από το 1976 που κυκλοφόρησαν το επονομαζόμενο και ως Ice-Breaker μέχρι σήμερα μας έχουν προσφέρει μοναδικές στιγμές. Ποιος δεν έχει ακούσει το "Tokyo Nights" από το ιστορικό "Metal Rendezvous" που έγινε τρεις φορές πλατινένιο και αποτέλεσε την αφορμή να γνωρίσουν τους Krokus σε ολόκληρο τον κόσμο. Συνολικά μέχρι και σήμερα που αναμένουμε το "Hellraiser" καταγράφουν 21 άλμπουμ στη δισκογραφία τους.

Παρόλο που ο ήχος τους θυμίζει έντονα τους AC/DC, αυτό δε στάθηκε εμπόδιο οι Krokus να κατακτήσουν ολόκληρο τον κόσμο με τραγούδια όπως τα "Wild Love", "Screaming In The Night", "One Vice At A Time", "Headhunter" και "The Blitz".

Σημείο καμπής στην καριέρα τους υπήρξε το 2001. Μετά την αποχώρηση του Marc "The Voice" Storace οι φίλοι του συγκροτήματος δεν έδειχναν τον ίδιο ενθουσιασμό για το συγκρότημα. Το 2001 ο Marc προτείνει στον Fernando να επανενωθούν. Το 2002 ο Fernando και ο Marc επανέρχονται με τον Patrick Aeby στα drums, τον Dominique Favez στη rhythm guitar και τον μπασίστα Tony Castell που συμμετείχε στη σύνθεση του συγκροτήματος το 1999. Με ανανεωμένη σύνθεση πια ξεκινούν να δουλεύουν πάνω στο νέο τους άλμπουμ. Ο μόνος λόγος που εγκατέλειψαν το στούντιο εκείνο το διάστημα ήταν για να συμμετάσχουν σε κάποια Ελβετικά φεστιβάλ που τους ενθάρρυναν και πάλι για να γράψουν το νέο τους υλικό.



Το 2003 το "Rock The Block" υπήρξε θριαμβευτική επαναφορά για τους Krokus που βρέθηκαν και πάλι στην κορυφή προσθέτοντας ακόμα ένα πλατινένιο άλμπουμ στη συλλογή τους. Το 2004 κυκλοφορούν το "Fire And Gasoline" αλλά η περιοδεία τουs διακόπτεται απότομα όταν ο Fernando κουράζει περισσότερο από όσο πρέπει το αριστερό του χέρι και αναγκάζεται να κάνει μια μικρή χειρουργική επέμβαση. Η περιοδεία στις ΗΠΑ αναβάλλεται και το συγκρότημα χρησιμοποιεί το χρόνο του δημιουργικά για να γράψει νέο υλικό.

Οι Krokus θα είναι στη χώρα μας για 2 μοναδικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μη χάσετε αυτή την εμπειρία.

Αθήνα: 12 Ιανουαρίου 2007 - AN Club
Θεσσαλονίκη: 13 Ιανουαρίου 2007 - Μύλος
Τιμή εισιτηρίου: 20 euro
Αν θέλουμε να δώσουμε μια σύντομη περιγραφή για το σημείο που βρίσκεται σήμερα το φημισμένο γερμανικό τρίο των Rage μπορούμε να αναφέρουμε λιτά ότι το 2006 για τους πρωτοπόρους του progressive δεν υπάρχουν όρια, παρά μόνο μοναδικές ιδέες και αξέχαστες συνθέσεις ερμηνευμένες από εκπληκτικά καλούς μουσικούς.

Οι Rage είναι ένα από τα λίγα συγκροτήματα που από την πρώτη τους εμφάνιση στη metal ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία των συνθέσεων και τη μοναδικότητα του ήχου τους. Όχι, δεν υπάρχει κάποιο συγκρότημα που να μοιάζει ο ήχος του με των Rage, φυσικά κατόπιν υπήρξαν πολλοί που προσπάθησαν να τους μιμηθούν χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να φτάσουν στο παραμικρό το επίπεδο των Γερμανών. Εξάλλου εκτός από εξαιρετική ομάδα, καθένας τους ξεχωριστά είναι πολύ επιδέξιος ως μουσικός.

Η ιστορία των Rage ξεκινά το 1984 όταν οι Avenger πρωτο-δημιουργήθηκαν. Αμέσως μετά το ντεμπούτο άλμπουμ τους "Prayers of Steel" και ένα EP, οι Avenger αλλάζουν το όνομα τους σε Rage και κυκλοφορούν το "Reign Of Fear" το 1986. Τα άλμπουμ πήγαν πολύ καλά και το συγκρότημα περιοδεύει με τους Running Wild, U.D.O., Motorhead και Saxon στις αρχές της δεκαετίας του '90. Το 1992 κυκλοφορούν το "Trapped" που σηματοδοτεί την έξοδο τους στη διεθνή αγορά με αποκορύφωμα την περιοδεία τους στην Ιαπωνία. Η επιτυχημένη πορεία τους επαναλήφθηκε το 1993 με το "Missing Link" και ακολουθεί αλλαγή στη σύνθεση του συγκροτήματος. Με ανανεωμένη σύνθεση ηχογραφούν το "Lingua Mortis", το πρώτο συμφωνικό άλμπουμ τους το 1996.



Το δέκατο τρίτο άλμπουμ τους "XIII" κυκλοφορεί το 1998 και αποτελεί όχι απλά ένα από τα καλύτερα άλμπουμ τους αλλά και ένα νέο κεφάλαιο στη σύνθεση του συγκροτήματος. Ακολουθεί το "Ghosts" και πάλι μια σημαντική αλλαγή στη σύνθεση του συγκροτήματος ώσπου ερχόμαστε στην τωρινή τους μορφή με τη σύνθεση των Peter "Peavy" Wagner, φωνητικά και μπάσο, ιδρυτής του συγκροτήματος, Victor Smolski στην κιθάρα και Mike Terrana στα drums. Το 2004 οι Rage γιόρτασαν την 20η τους επέτειο με το "From The Cradle To The Stage" που αποδείκνυε ότι καμιά προηγούμενη σύνθεση του συγκροτήματος μέχρι τώρα δεν είχε την δύναμη των Peavy, Smolski και Terrana. Με το νέο τους άλμπουμ οι Rage ανεβαίνουν ακόμα ένα σκαλί. Εξελίσσουν τη μουσική τους, συνθέτουν πιο πολύπλοκες μελωδίες, παίζουν με ιδιαίτερη δεξιότητα και επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι είναι μοναδικοί.

Οι συναυλίες των Rαγε είναι εμπειρίες ζωής και εμείς είμαστε έτοιμοι να τις ζήσουμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αθήνα: 26 Ιανουαρίου 2007 - AN Club
Θεσσαλονίκη: 27 Ιανουαρίου 2007 - Μύλος
Τιμή εισιτηρίου: 20 euro
Ο Ross The Boss, αμερικανικής καταγωγής γεννημένος στο Bronx, ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική παίζοντας βιολί, όμως όταν έπιασε για πρώτη φορά στα χέρια του την ηλεκτρική κιθάρα κατάλαβε ότι θα ακολουθήσει μια πολύ μεγάλη και επιτυχημένη σχέση. Έπαιζε σε πολλά συγκροτήματα στο γυμνάσιο όπου και τον ανακάλυψε ο Andy Shernoff για να τον εντάξει στο συγκρότημα του, τους Dictators. Ο Ross συμμετείχε επίσης στους Shakin Street αλλά ο λόγος που τον αγαπήσαμε και θα βρεθεί στην Ελλάδα είναι η καταλυτική συμμετοχή του στους Manowar.

Ο Ross The Boss ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του συγκροτήματος. To 1980 περιόδευε ως κιθαρίστας στους Shakin Street, ανοίγοντας τις συναυλίες των Black Sabbath. Όταν άκουσε τον τεχνικό τότε Joey DeMaio να παίζει μπάσο αποφάσισαν να δημιουργήσουν τους Manowar.

Ο Ross έμεινε στους Manowar για 8 χρόνια και συμμετείχε στα έξι πρώτα άλμπουμ του συγκροτήματος (αυτά για τα οποία έγινε γνωστό και αγαπήθηκε το συγκρότημα, "Battle Hymns", "Into Glory Ride", "Hail To England", "Sign Of The Hammer", "Fighting The World", "Kings Of Metal"). Οι φίλοι του συγκροτήματος μάλιστα τον θεωρούν ακόμα τον κιθαρίστα που στιγμάτισε το συγκρότημα των Manowar. Το 1988 αμέσως μετά την κυκλοφορία του "Kings of Metal", ο Ross εγκατέλειψε τους Manowar θέλοντας να δοκιμάσει τις ικανότητες του σε περισσότερα μουσικά είδη.

H διάθεση του για πειραματισμό φαίνεται από τα διάφορα ετερόκλητα συγκροτήματα στα οποία έχει συμμετάσχει πριν τους Manowar καθώς και έπειτα, Dictators, Shakin Street, Manitoba's Wild Kingdom, Heyday, The Spinatras, Thunderboss, ThunderBolts, Ross The Boss και οι Brain Surgeons NYC. Τον Ιούλιο του 2005 ο Ross ξαναβρέθηκε με τους headliners Manowar στη σκηνή του Earthshaker Festival στη Γερμανία για δύο τραγούδια. Την ίδια χρονιά στο Keep It True Festival ο Ross μαζί με τη Manowar cover band "Men Of War" έδωσε μια night of early Manowar. Η απήχηση της βραδιάς ήταν τόσο μεγάλη που εξακολουθεί να παίζει τα Manowar tribute shows σε διάφορες χώρες και ετοιμάζονται να γράψουν μουσική με το νέο του γερμανικό συγκρότημα που τώρα πια λέγεται "The RTB Band".

Μια τέτοια βραδιά θα έχουμε και εμείς την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά τον Οκτώβρη, όταν ο Ross The Boss θα έρθει για πρώτη φορά στην Ελλάδα να παίξει αγαπημένες επιτυχίες του από την χρυσή εποχή των Manowar.

Αθήνα: 27 Οκτωβρίου 2007 - AN Club
Θεσσαλονίκη: 28 Οκτωβρίου - Μύλος
Τιμή εισιτηρίου: 20 euro

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET