«Κλειδί» στην πρόσφατη επιτυχία του η άρνηση του Robert Plant να επανενώσει τους Led Zeppelin

10/11/2011 @ 14:44
Αν ο Robert Plant μπορούσε να γυρίσει στον 25χρονο εαυτό του και να του δώσει κάποια συμβουλή, τότε θα του έλεγε να πάρει όσα περισσότερα ρίσκα μπορεί. «Το να είσαι απλά ένας τραγουδιστής δεν αρκεί».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό GQ, ο θρυλικός τραγουδιστής των Led Zeppelin δήλωσε πως εκτιμά τις συμβουλές που του δίνουν, αλλά προτιμά να ακολουθεί αυτό που πιστεύει ο ίδιος ότι είναι το σωστό. «Όλοι μου δίνουν συμβουλές, όλοι έχουν κάτι να πουν. Οι περισσότεροι μου λένε να κάνω τα προφανή σχετικά με την καριέρα μου. Κάτι που θα με έριχνε στο κενό».

Ο λόγος που η καριέρα του έχει συνεχιστεί επιτυχημένα έως τώρα είναι, σύμφωνα με τον Plant, ότι δε σταμάτησε ποτέ να πιέζει τον εαυτό του να μάθει, ποτέ δεν επαναπαύθηκε. «Πόσοι άνθρωποι θέλουν πραγματικά να μάθουν; Θέλω να πω, κάποιοι μπαίνουν σε ένα ρυθμό στη ζωή τους και τον ακολουθούν για πάντα. Και κάτι που ξεκινάει σα μία στιγμή εκρηκτικού πάθους καταλήγει σε κάτι μονότονο, 25-30 χρόνια αργότερα. Εξαρτάται απλά από το αν θα φύγεις και θα βρεις το σωστό περιβάλλον να αναπτύξεις τον εαυτό σου».

Και αν ελπίζατε για μία επανένωση των Led Zeppelin... σταματήστε. «Νομίζω πως η πιθανότητα για κάτι τέτοιο έχει απομακρυνθεί πλέον», λέει ο Plant κατηγορηματικά. Δεν έχει άσχημα συναισθήματα για τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, στην πραγματικότητα παραδέχθηκε πως ξεπερνάει τώρα ανασφάλειες που είχε για 30 χρόνια. «Παίζω πολύ ακουστική κιθάρα τώρα, κάτι που δεν τολμούσα να κάνω στα '70s. Δε μπορούσα ούτε να κοιτάξω μία κιθάρα χωρίς να χλωμιάσω, γιατί ήμουν στο ίδιο συγκρότημα με έναν από τους πιο θεαματικούς κιθαρίστες του 20ου αιώνα».

Ο Plant ηχογραφεί αυτή τη στιγμή ένα νέο άλμπουμ, μαζί με τη σύντροφό του, Patty Griffin, και μία νέα μπάντα.
  • SHARE
  • TWEET