Οι Iced Earth επιστρέφουν στην Ελλάδα

Για δύο εμφανίσεις τον Νοέμβριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

27/05/2016 @ 13:36

Iced Earth + Special Guests

Σάββατο 26 Νοεμβρίου Gagarin 205
Κυριακή 27 Νοεμβρίου Principal Club Theatre​

Το συγκρότημα θρύλος επιστρέφει!

Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως οι Iced Earth εν έτη 2016 βρίσκονται στην  πιο επιτυχημένη φάση της καριέρας τους. Μία ματιά στα charts διαφόρων κρατών αλλά και στο μέγεθος των χώρων όπου εμφανίζονται αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Είναι προφανές ότι σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει παίξει η παραμονή στο συγκρότημα του εκπληκτικού τραγουδιστή Stu Block o οποίος όχι μόνο αποδίδει στον απόλυτο βαθμό τα τραγούδια των προκατόχων του, αλλά παράλληλα βοήθησε το συγκρότημα να ανανεώσει τον ήχο του δίνοντας στον ηγέτη Jon Schaffer την αξιόπιστη λύση που χρόνια αναζητούσε.

Εννοείται, βέβαια, πως αναλλοίωτη παραμένει και η σχέση του σχήματος με το ελληνικό κοινό που ήταν και το πρώτο που τους αναγνώρισε σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα το συγκρότημα έκανε της πρώτες του μεγάλες εμφανίσεις, στην Ελλάδα ηχογράφησε το πρώτο του live άλμπουμ, στην Ελλάδα πήρε το πρώτο του χρυσό άλμπουμ ("Alive In Athens") και στην Ελλάδα επιστρέφει σε κάθε του περιοδεία για να παίξει ζωντανά σε sold out χώρους γεμάτους παθιασμένους οπαδούς που ξεκινούν να τραγουδούν από την πρώτη νότα και δεν σταματούν μέχρι να ολοκληρωθεί το show.

Oι πρώτες τους κυκλοφορίες ήταν τα "Iced Earth" (1990) και "Night Of The Stοrmrider" (1991) όπου και παρουσιάστηκαν με power / thrash κερδίζοντας ευθύς εξαρχής τις εντυπώσεις. Το πρώτο βήμα προς την επιτυχία έγινε το 1995 με το  άλμπουμ "Burnt Offerings", στο οποίο παρουσίασαν τον νέο τους τραγουδιστή Mat Barlow, ενώ στη χώρα μας απέκτησαν status super stars με την επόμενη δουλειά τους, το μυθικό πλέον "The Dark Saga" (1996) αλλά και το "Something Wicked This Way Comes" που ακλούθησε το 1998. Το "Alive in Athens" γράφει ιστορία, το "Horror Show" το 2001 κλείνει το κύκλο μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης εξαετίας και λίγο αργότερα ο Mat Barlow θα αποχωρήσει από το συγκρότημα.

Οι Iced Earth θα προσλάβουν τον τραγουδιστής των Judas Priest, Tim Owens, και θα κυκλοφορήσουν μαζί του δύο album τα "The Glorious Burden" (2004) και "Framing Armageddon" (2007), ενώ στο "The Crucible Of Man" (2008) ακούμε και πάλι τη φωνή του Mat Barlow.

Από το 2011 και μετά παρατηρούμε την αναγέννηση του συγκροτήματος, με τον S. Block πλέον στη θέση πίσω από μικρόφωνο. Το "Dystopia", είναι ο δίσκος «ολική επαναφορά» και το "The Plagues of Babylon" παρουσιάζει το σχήμα δημιουργικό όσο ποτέ.

Οι Iced Earth την εποχή αυτή βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο δημιουργίας του δωδέκατου δίσκου τους που θα κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς και υλικό από αυτό θα ακουστεί για πρώτη φορά ζωντανά στις εμφανίσεις του σχήματος επί ελληνικού εδάφους. Την ίδια μέρα θα εμφανιστεί ένα ακόμα συγκρότημα το όνομα του οποίου θα ανακοινωθεί σύντομα. Οι συναυλίες αυτές δεν χάνονται με τίποτα.

Θεσσαλονίκη

Κυριακή 27 Νοεμβρίου Principal Club Theatre
Τιμή εισιτηρίου: 25 € (τα πρώτα 200) μετά 28 € και στο ταμείο 30 €
Σημεία προπώλησης: Ticket House, Nephilim, Public, Rover Bar
On-line: viva.gr

Αθήνα

Σάββατο 26 Νοεμβρίου Gagarin 205
Τιμή εισιτηρίου: 25€ (τα πρώτα 200), μετά 28 € και τα υπόλοιπα 32€
Σημεία προπώλησης: Public, Ticket House, Metal Era, No Remorse Records, Reload Stores
On-line: viva.gr

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET