Η ζωή του Gainsbourg στο πανί

21/01/2010 @ 08:16
Ο Γάλλος κομίστας Joann Sfar πραγματοποίησε το πρώτο του βήμα σε κινηματογραφικά χωράφια, σκηνοθετώντας την ταινία "Gainsbourg (vie héroïque)", η οποία κατέλαβε τις γαλλικές μεγάλες οθόνες αυτή τη βδομάδα. Πρόκειται για μια μυθοπλαστική βιογραφία του μεγάλου Γάλλου μουσικού και συνθέτη Serge Gainsbourg, τον οποίο ερμηνεύει ο ηθοποιός Éric Elmosnino. O ρόλος της Jane Birkin άνηκε στην αυτόχειρα Lucy Gordon, ο ρόλος της Brigitte Bardot στην Laetitia Casta, ενώ τα χέρια του επί της οθόνης Gainsbourg ανήκουν στον Καναδό μουσικό Gonzales.



Παρότι το σενάριο του Sfar δεν ήταν απόλυτα πιστό στην ιστορική πραγματικότητα, με αποτέλεσμα η οικογένεια Gainsbourg να παρεμποδίσει στιγμιαία τα γυρίσματα, το αποτέλεσμα καταφέρνει να αγκυλωθεί σε αυτή. Αναπαράγονται πολλά διάσημα στιγμιότυπα, που είχαν απασχολήσει τον Γαλλικό Τύπο και συζητούνται μέχρι σήμερα, όπως η διαμάχη με συλλόγους αποστράτων εξαιτίας της διάσημης reggae διασκευής του γαλλικού εθνικού ύμνου, "Aux Armes Et Caetera", γεγονός που το 1979 είχε οξύνει τα πνεύματα.

Ο ίδιος ο Sfar, που είχε ήδη ασχοληθεί με τον Gainsbourg στα κόμικς του, υποστηρίζει ότι θέλησε να αποφύγει την αμερικανική τεχνοτροπία του «biopic», η οποία είχε ακολουθηθεί στη βιογραφία της Edith Piaf, "Ζωή Σαν Τριαντάφυλλο", και να ενώσει τη σκηνοθετική του τεχνοτροπία με την αισθητική εκείνων των κόμικς. Η επόμενή του ταινία θα είναι η μεταφορά της μεγάλης του σειράς "Ο Γάτος Του Ραββίνου", και πάλι από το κόμικ στην οθόνη.
  • SHARE
  • TWEET