Η κινεζική κυβέρνηση λογοκρίνει το setlist των Rolling Stones

Από λογοκρισία περνούν όλες οι μπάντες που επισκέπτονται την Κίνα

17/03/2014 @ 10:51
Αντιμέτωποι με την κινεζική λογοκρισία ήρθαν για μία ακόμη φορά πριν από λίγες ημέρες οι Rolling Stones, στα πλαίσια της ζωντανής εμφάνισής τους στην Σανγκάη, όπως μεταδίδει το αγγλικό μέσο NME.

Παρόμοιο πρόβλημα είχαν αντιμετωπίσει και το 2006, όταν το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας είχε απαγορεύσει τα "Brown Sugar", "Honky Tonk Women" και "Let's Spend The Night Together".

Στην επίμαχη εμφάνιση, τα συγκεκριμένα τρία κομμάτια απουσίαζαν και πάλι από το setlist των Rolling Stones, με τον Mick Jagger να αναφέρει χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συναυλίας ότι «το "Honky Tonk Women" απαγορεύτηκε από τις αρχές». Μιλώντας προηγουμένως στα εγχώρια ΜΜΕ, ο Jagger επιβεβαίωσε πως η μπάντα έπρεπε να πάρει έγκριση από τις κινεζικές αρχές για τους στίχους που θα χρησιμοποιούσε, όπως συμβαίνει με όλες τις μπάντες που επισκέπτονται την Κίνα για ζωντανές εμφανίσεις.

Οι Κινέζοι πάντως αποζημιώθηκαν με την εισαγωγή στο setlist του "Dead Flowers" από το 1971, καθώς και με την εκτέλεση του "Street Fighting Man", κομματιού που είχαν επιλέξει κατόπιν ψηφοφορία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • SHARE
  • TWEET