Η επιστροφή της PJ Harvey

Δέκα νέα τραγούδια της παρουσίασε η Βρετανίδα, μαζί με ποιήματα σε μια multimedia παράσταση

11/10/2015 @ 17:21
Το βράδι της Παρασκευής η PJ Harvey παρουσίασε για πρώτη φορά δέκα νέα τραγούδια της στο Royal Festival Hall του Λονδίνου.

Η  multimedia παράσταση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον φωτογράφο και σκηνοθέτη Seamus Murphy και είχε τίτλο "The Hollow of the Hand". Η έμπνευση, και των δύο, ήρθε από τα κοινά τους ταξίδια από το 2011 έως το 2014 σε Κόσσοβο, Αφγανιστάν και Ουάσιγκτον.

Επί σκηνής, τη συνόδευσε ο μόνιμος συνεργάτης της, John Parish, και ο James Johnston των Gallon Drunk. Τα δέκα νέα τραγούδια που ακούστηκαν για πρώτη φορά ήταν τα "Chain of Keys", "The Wheel", "The Orange Monkey", "Dollar Dollar", "The Community of Hope", "Homo Sappy Blues", "Medicinals", "Near the Memorials to Vietnam and Lincoln", "River Anacostia" και "The Ministry of Social Affairs".

Η 46χρονη καλλιτέχνιδα (την ίδια μέρα είχε γενέθλια) διάβασε και περισσότερα από δέκα ποιήματα, συνοδεία φωτογραφιών του Murphy.  Δείτε και ακούστε την (σε σύντομα κλιπ), από εδώ.

Η PJ Harvey έχει κάνει γνωστό πως θα ηχογραφήσει ζωντανά τον ένατο στούντιο δίσκο της. Το project ονομάζεται "Recording In Progress". Θα ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την διάσημη καλλιτέχνιδα να δημιουργεί τον δίσκο της μέσω ενός καθρέπτη μιας όψης -δηλαδή η PJ Harvey δεν θα βλέπει αυτούς που θα την παρακολουθούν.

Τελευταία της δουλειά ήταν το εξαιρετικό "Let England Shake" to 2011. Διαβάστε την κριτική του Γιάννη Βόλκα από εδώ.
  • SHARE
  • TWEET