Η επίσημη Record Store Day περνά στην αντεπίθεση

Απάντηση στις κατηγορίες περί εμπορικών τρικ που βλάπτουν τις μικρές εταιρίες

21/03/2015 @ 02:10
Στην αντεπίθεση πέρασε η επίσημη Record Store Day, απαντώντας με ανακοίνωσή της στους ισχυρισμούς δύο μικρών εταιρειών διανομής δίσκων περί εξυπηρέτησης των «μεγάλων συμφερόντων».

Συγκεκριμένα, οι Sonic Cathedral και Howling Owl υποστηρίζουν μεταξύ άλλων ότι από την μία τίθενται αυστηροί περιορισμοί για την συμμετοχή στην Ημέρα Δισκοπωλείου, ενώ από την άλλη τα εργοστάσια που ήδη στενάζουν δίνουν προτεραιότητα στους «μεγάλους». 

Η ανακοίνωση καταρχάς υπενθυμίζει ότι ο θεσμός έχει δώσει πνοή στο βινύλιο ως μέσο αλλά και στις ανεξάρτητες εταιρίες, παρότι πρωταρχικός σκοπός ήταν η ανάδειξη των δισκοπωλείων. Αναφέρεται μάλιστα ότι οι κυκλοφορίες των μεγάλων εταιριών παραμένουν αριθμητικά στα ίδια επίπεδα, ενώ αυξάνονται οι κυκλοφορίες των ανεξάρτητων εταιριών. 

Όσον αφορά τους περιορισμούς, το όριο των 500 αντιτύπων ως ελάχιστο για κάθε κυκλοφορία τίθεται ώστε να καλυφθεί η ζήτηση (αν και υπάρχουν εξαιρέσεις), συνυπολογίζοντας ότι μικρότερος αριθμός θα είχε ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη τιμή και δεδομένου του κινδύνου κερδοσκοπίας.

Η ανακοίνωση καταλήγει αναφέροντας τα εξής: «Ξέρουμε ότι δεν είμαστε τέλειοι και ότι χρειαζόμαστε περισσότερα εργοστάσια. Αλλά είναι ασύγκριτα καλύτερα σε σχέση με έναν κόσμο χωρίς Ημέρα Δισκοπωλείου».
  • SHARE
  • TWEET