«Η αγορά μουσικής είναι παρελθόν»

Ο Trent Reznor των Nine Inch Nails μιλά για την υποτίμηση της εμπορικής αξίας της μουσικής

04/11/2014 @ 14:29
Ο Τrent Reznor είπε χαρακτηριστικά πως το να πληρώνεις για τη μουσική είναι ένα «απολίθωμα μιας εποχής που έχει περάσει πλέον».

Ο 49χρονος Αμερικανός τόνισε πως αυτή η θέση προέρχεται από έναν άνθρωπου που ελπίζει από τους ακροατές του όντως να πληρώσουν για τη δουλειά του. «Είναι κάτι για το οποίο έχω σκεφτεί πολύ. Πέρασα όλη τη ζωή μου κάνοντας αυτό και τώρα όλοι το θέλουν δωρεάν». Στο παρελθόν ο Reznor είχε δώσει δίσκο του δωρεάν μέσω του site του.

Για την κίνηση των U2 λέει πως αφαίρεσε αξία από τη μουσική τους ενώ αναφέρθηκε και στη γενιά αυτών που ακούνε μουσική μέσω του YouTube, οι οποίοι δεν θα πληρώσουν ποτέ, ούτε ένα δολάριο.

Ο Reznor αποκάλυψε πως αυτή την εποχή έχει…πέσει με τα μούτρα σε ένα νέο πρωτοποριακό project που του ανέθεσε η Apple. Χωρίς να δίνει την παραμικρή λεπτομέρεια, είπε απλά πως το μέλλον είναι το streaming της μουσικής και μέσω αυτού μπορεί να λυθούν πάρα πολλά προβήματα. Οσο για τους Nine Inch Nails δήλωσε πως δεν βλέπει τον εαυτό του να ξανακάνει μια τόσο μεγάλη περιοδεία όπως η προηγούμενη. Το μέλλον θα δείξει…
  • SHARE
  • TWEET