Η Live Nation ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας σε όλους τους συναυλιακούς της χώρους

Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια στις συναυλίες έχουν τεθεί κάτω από μικροσκόπιο και μετά την πύρινη τραγωδία στη Ρουμανία

17/11/2015 @ 09:42
Στον απόηχο της τραγωδίας που συνέβη την Παρασκευή στο Παρίσι, η Live Nation ανακοίνωσε την λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας και την αναβάθμιση της φύλαξης σε όλους τους συναυλιακούς χώρους της ανά την υφήλιο. Η τρομοκρατική επίθεση στο Bataclan έδειξε ότι άνδρες εισήλθαν στον συναυλιακό χώρο που εμφανίζονταν οι Eagles Of Death Metal πάνοπλοι και ανενόχλητοι.

Με ένα κείμενο στην εφημερίδα των New York Times, η Live Nation δήλωσε: «Η ασφάλεια και η φύλαξη των σόου, των οπαδών και των συναυλιακών χώρων μας εξακολουθεί να είναι η πρώτη προτεραιότητά μας. Λόγω των πρόσφατων γεγονότων στο Παρίσι έχουμε εφαρμόσει αυξημένες διαδικασίες φύλαξης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, λόγω της ευαίσθητης φύσης των πρωτοκόλλων αυτών, δεν μπορούμε να μπούμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Η Live Nation δεν είναι ο μοναδικός promoter που αναμένεται να αυξήσουν την ασφάλειά τους, καθώς άλλοι χώροι σίγουρα δουλεύουν πάνω στις λεπτομέρειες για να κάνουν το ίδιο».

Αρκετοί καλλιτέχνες ακύρωσαν τις προγραμματισμένες συναυλίες τους επί Γαλλικού εδάφους μετά τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των Foo Fighters, των Motörhead, των Five Finger Death Punch, του Papa Roach, του Marilyn Manson και των In Flames. Οι Deftones, που άφησαν το venue λίγα λεπτά πριν τις επιθέσεις, όχι μόνο ακύρωσαν τις εμφανίσεις τους στην χώρα, αλλά και το υπόλοιπο της ευρωπαϊκής περιοδείας τους, που περιελάμβανε ημερομηνίες για την Γερμανία και την Αγγλία.

Εκτός από την φύλαξη, οι κίνδυνοι για την ασφάλεια έχουν επίσης τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο μετά την πύρινη τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης στη Ρουμανία, που στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 50 άτομα, με πιο πρόσφατη την απώλεια του μπασίστας των Goodbye Τo Gravity, Alex Psecu. Είναι το τέταρτο μέλος της πενταμελούς μπάντας που σκοτώθηκε στην φονική πυρκαγιά στο Collectiv.
  • SHARE
  • TWEET