Ακούστε σε πρώτη μετάδοση το νέο άλμπουμ των Gorguts

Το EP "Pleiades’ Dust" θα κυκλοφορήσει στις 13 Μαΐου

04/05/2016 @ 17:00

Οι Καναδοί death metallers Gorguts ετοιμάζονται να κυκλοφορήσουν το νέο τους EP, "Pleiades' Dust", στις 13 Μαΐου μέσω της Season Of Mist και το Rocking.gr σας δίνει τη δυνατότητα να το ακούσετε σε πρώτη μετάδοση.

Το "Pleiades' Dust" απαρτίζεται από ένα αφηγηματικό τραγούδι διάρκειας 33 λεπτών, με ιδιαίτερη θεματική που πραγματεύεται τον μεσαιωνικό «Οίκο της Σοφίας» στη Βαγδάτη. Μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω:

Ο καλλιτέχνης που επιμελήθηκε το εξώφυλλο, Zbigniew M. Bielak σχολίασε: «Από παιδί ήμουν γοητευμένος με τη Μέση Ανατολή. Ο θείος μου εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός στη Λιβύη και στο Ιράκ κι έτσι λαμβάναμε συχνά εξωτικές καρτ ποστάλ διακοσμημένες συνήθως με κάποιο τζαμί, καθ’ όλη τη διάρκεια της, κατά τα άλλα ανιαρής, δεκαετίας του ’80, πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα. Έχω μια βαθιά αγάπη για την αρχιτεκτονική της περιοχής, το κλίμα και την αισθητική, ως εκ τούτου ήταν χαρά μου να σχεδιάσω το εξώφυλλο για το νέο θεματικό άλμπουμ του Luc Lemay, το οποίο αποτελεί φόρο τιμής στην επιστημονική κληρονομιά της Ισλαμικής Χρυσής Εποχής. Αν και το λογοπαίγνιο με τον τίτλο του άλμπουμ δεν ήταν στις προθέσεις μας, όπως και με τον ομώνυμο υπερυπολογιστή της NASA, ο «Οίκος της Σοφίας» αποτελεί την επιτομή της επιστημονικής πολυπλοκότητας στη Μέση Ανατολή. Διαθέτοντας τη μεγαλύτερη βιβλιοθήκη του μεσαιωνικού κόσμου, αυτό το ζωντανό, πολυπολιτισμικό, ερευνητικό και εκπαιδευτικό κέντρο προσέλκυσε γνωστούς μελετητές, συμπεριλαμβανομένων κι εκείνων Εβραϊκής, Χριστιανικής ή Βουδιστικής καταγωγής, να μεταφράσουν, να διατηρήσουν και να αναπτύξουν περαιτέρω σημαντικά έργα από όλη την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, καθώς η Δύση οπισθοδρομούσε ολοένα και περισσότερο στο σκοταδισμό του Μεσαίωνα. Η δράση του εκτείνεται από τον 8ο αιώνα μέχρι και το συμβολικό του τέλος με την αιματηρή πολιορκία της Βαγδάτης το 1258, από τον εγγονό του Τζένκινς Χαν, που οδήγησε στον αφανισμό του Οίκου της Σοφίας. Η Χρυσή Εποχή του Ισλάμ συνεισέφερε καθοριστικά σε πολλούς τομείς παγκοσμίως. Από την αστρονομία και την ιατρική, τις ανθρωπιστικές επιστήμες και τα μαθηματικά, η κληρονομιά του Ισλάμ βοήθησε στο να ανοίξει ο δρόμος για την άνοδο της Δύσης στη σημερινή εξέχουσα θέση της. Η πολυπλοκότητα των ακουστικών τοπίων των Gorguts, όπως απεικονίζονται σε αυτό το EP, με το παραπάνω από τριάντα λεπτά κομμάτι σχεδόν κλασσικά δομημένης μουσικής, προσδίδει μια εύστοχα δραματική αφήγηση στην ιστορία ενός κορυφαίου πολιτισμού που απότομα επέστρεψε στη σκόνη.»

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε το tracklist, τη σύνθεση της μπάντας, καθώς και το εξώφυλλο του δίσκου:

Tracklist

1. Pleiades' Dust

Line-up

Luc Lemay: Rhythm Guitar, Vocals
Kevin Hufnagel: Rhythm & Lead Guitar
Colin Marston: Bass
Patrice Hamelin: Drums

Gorguts Pleiades' Dust

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

presskit.season-of-mist.com/PressKits/Gorguts
facebook.com/seasonofmistofficial
smarturl.it/GorgutsPleiades

  • SHARE
  • TWEET