Έτοιμο το ντοκιμαντέρ για τον Bon Scott

Το "Looking For Bon" θέλει να δείξει πόσα ακόμα θα μπορούσε να πετύχει ο τραγουδιστής αν ζούσε

25/12/2014 @ 21:05
Στις 19/2/2015 θα συμπληρωθούν 35 χρόνια από τον θάνατο του Bon Scott, και η εποχή δείχνει ιδανική για την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ "Looking For Bon".

Φίλος, συνεργάτης και συμφοιτητής του θρυλικού τραγουδιστή των AC/DC, θυμάται την αρχική επιδίωξη για επιτυχία με την prog rock μπάντα Fraternity. Ο Peter Head (μέλος των  Mount Lofty Rangers και Headband) δηλώνει: «Όταν τον πρωτογνώρισα, ήταν με τους Fraternity, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούσαν τους στίχους του Bon, ήταν σαφώς πιο καλλιτεχνικοί από τους AC/DC, αλλά εκείνοι ήταν ο ορισμός της διασκέδασης».

Ο Ηead είναι πεπεισμένος πως ο Scott είχε πάρα πολλά και διαφορετικά πράγματα να προσφέρει. «Θα έφτανε εκεί που ήθελε. Έκανε μερικά εξωφρενικά πράγματα με τους AC/DC, είχε πολύ χιούμορ, αλλά ήταν πολύ σοβαρός τραγουδιστής».

Σύμφωνα με τον Head και το ντοκιμαντέρ, ο Scott του μιλούσε πόσο πάλευε να τα καταφέρει εν μέσω μιας μπάντας που είχε σχέσεις με την αφρόκρεμα σοφιστικέ τύπων, ενώ μέχρι και ο μάνατζέρ τους, είχε γκαλερί Τέχνης. «Ο Bon μου έλεγε πως πρέπει να υπάρχει τρόπος και τότε ήρθαν οι AC/DC. Κατάλαβε πως ήταν η μεγάλη ευκαιρία του και την άρπαξε με τα δύο του χέρια!»

Όσον αφορά την επικείμενη ταινία, τίποτα νεώτερο δεν υπάρχει, παρά μόνο η διαβεβαίωση των δημιουργών πως το σχέδιο προχωρά, παρά την έντονη αντίθεση της οικογένειας του τραγουδιστή και των AC/DC, oι οποίοι δεν επιτρέπουν να ακουστεί η μουσική τους στην ταινία. Ο σκηνοθέτης J.R. Getches θεωρεί πως το παράδειγμα της πρόσφατης βιογραφίας του Jimi Hendrix χωρίς τα τραγούδια του, έδειξε πως όλα είναι πιθανά.
  • SHARE
  • TWEET