Έρευνα: 7χρονοι καταλαβαίνουν τους στίχους των σημερινών επιτυχιών

Oι στίχοι των επιτυχιών στις ΗΠΑ είναι τόσο... απλοί όπως ακριβώς φαντάζεστε

19/05/2015 @ 17:48
Μια νέα έρευνα του θεωρεί πως οι επιτυχίες του Αμερικανικού chart, έχουν στίχους το νόημα των οποίων μπορεί να καταλάβει με άνεση ακόμα και ένας 7χρονος.

Ο Andrew Powell-Morse από το seatsmart.com, ξεχώρισε 225 τραγούδια από τον τελευταίο μήνα, όλα από τις ψηλότερες θέσεις και σύγκρινε την «εξυπνάδα» των στίχων τους με αντίστοιχες επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας. Δύσκολες λέξεις και βαθύτερα νοήματα; Η έρευνα δεν διευκρινίζει ακριβώς τι σημαίνει «έξυπνος» στίχος, καθώς και τα περισσότερα pop διαμάντια, π.χ. των 60s, είχαν απλοϊκούς στίχους.

Η έρευνα υποστηρίζει πως το επίπεδο συνεχώς πέφτει, και πλέον μαθητές της δευτέρας και τρίτης Δημοτικού, μπορούν με άνεση να προσδιορίσουν τη σημασία των στίχων. Παράλληλα, η country έχει το μεγαλύτερο ποσοστό «εξυπνάδας» με τη hip hop να κατέχει το μικρότερο!

Από τα 225 τραγούδια που αναλύθηκαν, η επιτυχία των Red Hot Chili Peppers "Dani California" κατέχει την πρωτιά ως το εξυπνότερο rock τραγούδι ενώ συνολικά, οι Nickelback βαθμολογήθηκαν ψηλότερα από τους Foo Fighters!

Ολόκληρη η έρευνα μέσω αυτού του συνδέσμου.

smartestsongs
  • SHARE
  • TWEET