Επετειακή επανέκδοση για το "In Utero" των Nirvana

Μονό CD, διπλό CD, τριπλό LP, Super Deluxe (3CD/DVD) και DVD μαζί με αυθεντικά B-sides, ακυκλοφόρητα demos και το πλήρες "Live And Loud" concert της 13ης Δεκεμβρίου του 1993 κυκλοφορούν στις 23 Σεπτεμβρίου

02/08/2013 @ 12:43
Το τρίτο άλμπουμ των Nirvana και ουσιαστικά το τελευταίο στούντιο άλμπουμ τους, "In Utero", υπήρξε ο πιο πολωτικός δίσκος του 1993 και υποεκτιμήθηκε για μία δεκαετία.

Η απέριττη ηχητική ωμότητα της ηχογράφησης του Steve Albini ξεσκέπασε κάθε αρχέγονη απόχρωση του πιο συγκρουσιακού και ευάλωτου υλικού που οι Kurt Cobain, Krist Novoselic και Dave Grohl θα μπορούσαν ποτέ να ηχογραφήσουν. Και με τον προκάτοχό του, "Nevermind" του 1991, να έχει πουλήσει περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα, επαναφέροντας με «μία κίνηση» το ειλικρινές rock 'n' roll στην κορυφή των pop charts, το "In Utero" ήταν ουσιαστικά το πρώτο άλμπουμ που θα έκαναν οι Nirvana με οποιαδήποτε προσδοκία από το κοινό. Έτσι από την αργόσυρτη μελωδία στην αρχή του "Serve The Servants" μέχρι το γλυκόπικρο κλείσιμο του "All Apologies", το "In Utero" ήταν ο ήχος της πιο απίστευτης rock 'n' roll μπάντας της περιόδου όπου βρισκόταν στο απόγειο της δύναμής της, που έρχεται να συμβιβαστεί με την ευθύνη -που δεν διέκριναν ότι έρχεται- μίας μπάντας που μιλάει για την γενιά της και τελικά υπερνικάει αυτούς τους αγώνες για να κάνει το άλμπουμ που έπρεπε να κάνει. Όπως ανέφερε στην κριτική του ο δημοσιογράφος του Rolling Stone, David Frickle, «το In Utero είναι πολλά πράγματα - ευφυές, διαβρωτικό, οργισμένο, λαμπρό και πνευματώδες, πολλές φορές όλα αυτά μαζί. Αλλά περισσότερο από οτιδήποτε είναι ένας θρίαμβος της θέλησης».

Η Universal Music Group θα τιμήσει την 20η επέτειο του «παραγνωρισμένου» κύκνειου άσματος του πιο επιδραστικού γκρουπ των 90s με μία πολλαπλών εκδόσεων κυκλοφορία που εκτείνεται σε περισσότερες από 70 remastered, remixed, σπάνιες, ακυκλοφόρητες και live ηχογραφήσεις, που κυμαίνονται από την 3CD/1-DVD Super Deluxe Edition μέχρι την standard digital / CD remaster έκδοση του αυθεντικού άλμπουμ. Το αποκλειστικό υλικό των διαφορετικών εκδόσεων της 20th Anniversary επανέκδοσης του "In Utero" θα περιλαμβάνουν έναν πραγματικό θησαυρό από ανήκουστα demos, B-sides, κομμάτια από συλλογές και live υλικό με το lineup της τελευταίας περιοδείας με τους Kurt Cobain, Novoselic, Dave Grohl και Pat Smear...και περιλαμβάνει την πολυαναμενόμενη πλήρη "Live And Loud" εμφάνισή τους στο Pier 48 του Seattle στις 13 Δεκεμβρίου του 1993. Επιπλέον, ένα ανεξάρτητο DVD με το πλήρες show "Live And Loud" καθώς και bonus ακυκλοφόρητες εμφανίσεις θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το  www.nirvana.com και το www.facebook.com/Nirvana.

Nirvana - In Utero

1CD
In Utero (Remastered)
UPC: 0602537502950
Η 20th Anniversary 1CD έκδοση του άλμπουμ, περιλαμβάνει το original άλμπουμ remastered στα Abbey Road Studios το 2013.

2CD
In Utero (2CD - 20th Anniversary Deluxe Edition)
UPC: 0602537502974
Η 20th Anniversary 2CD έκδοση του άλμπουμ, περιλαμβάνει το original άλμπουμ remastered στα Abbey Road Studios το 2013 καθώς και έναν πραγματικό θησαυρό από ανήκουστα demos, B-sides, mixes και bonus tracks.

Super Deluxe Edition
In Utero (3CD/DVD - 20th Anniversary Super Deluxe Edition)
UPC: 0602537462445
Η 20th Anniversary 3CD/DVD έκδοση του άλμπουμ περιέχει περισσότερες από 70 remastered, remixed, σπάνιες, ακυκλοφόρητες
και live ηχογραφήσεις και περιλαμβάνει  ανήκουστα demos, B-sides, κομμάτια από συλλογές και live υλικό με το lineup της τελευταίας περιοδείας με τους Kurt Cobain, Novoselic, Dave Grohl και Pat Smear. Το Box περιλαμβάνει επίσης ένα DVD με το πλήρες show "Live And Loud" καθώς και bonus ακυκλοφόρητες εμφανίσεις θα κυκλοφορήσει στις 23 Σεπτεμβρίου.

3LP
In Utero (3LP -20th Anniversary Edition)
UPC: 602537483464
Η 20th Anniversary 3LP έκδοση του άλμπουμ, περιλαμβάνει το original άλμπουμ remastered στα Abbey Road Studios σε 2LP και για πρώτη φορά σε υψηλής πιστότητας 45 RPM, καθώς και ένα 33 1/3 RPM LP με όλα τα remastered B-sides, ανήκουστα mixes και bonus tracks. Και τα 3 LP κυκλοφορούν σε βινύλιο 180 γραμμαρίων.

DVD
Nirvana - Live & Loud
UPC: 0602537502998
Το DVD "Live And Loud" περιλαμβάνει την πολυαναμενόμενη πλήρη "Live And Loud" εμφάνισή τους στο Pier 48 του Seattle στις 13 Δεκεμβρίου του 1993 με το lineup της τελευταίας περιοδείας με τους Kurt Cobain, Novoselic, Dave Grohl και Pat Smear, καθώς και bonus ακυκλοφόρητες εμφανίσεις.

Additional details if necessary:
Director: Beth McCarthy
Total Run time: 100 mins
Audio: DTS & Dolby 5.1, Dolby Stereo
Aspect: 4:3 Full Screen

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET