Η Emma Ruth Rundle θα «ανοίξει» τις συναυλίες των Wovenhand

Στις 12 και 13 Μαΐου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα

18/04/2017 @ 14:08

Wovenhand

Παρασκευή 12 Μαΐου @Fix Factory of Sound /  Σάββατο 13 Μαΐου @Fuzz Live Music Club

Opening act: Emma Ruth Rundle
 
Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και συνθέτρια, Emma Ruth Rundle, θα «ανοίξει» τις συναυλίες των Wovenhand στη χώρα μας.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά την τελευταία τους επίσκεψη στη χώρα μας, ο David Eugene Edwards και η εκλεκτή παρέα του θα βρεθούν την Παρασκευή 12 Μαΐου στο Fix Factory of Sound και το Σάββατο 13 Μαΐου στο Fuzz Live Music Club

Μαζί τους η 33χρονη Emma, η οποία με τον περσινό δεύτερο δίσκο της "Marked For Death" ανέβηκε... σκαλί, γνωρίζοντας την ολοκληρωτική αποδοχή κοινού και κριτικών. 

Πώς περιγράφεται η μουσική της;

Γυμνή ένταση, υποβλητικά ηχοτοπία με στίχους στενάχωρης ειλικρίνειας. Mια συγκρατημένη αγριότητα που στο τέλος ακούγεται σχεδόν εκφοβιστική. Μπορεί να μετατρέπει τον δικό της πόνο και τα συναισθήματα της απώλειας και της ήττας σε ένα έργο μοναδικής ομορφιάς. 

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους καλλιτέχνες να εμπνεύονται από μια συναισθηματική αναταραχή και υπερβαίνοντας τον πόνο τους να τον κάνουν καύσιμο για την καλλιτεχνική "πυρά" τους. Να καλούν και τον ακροατή να βιώσει συγκίνηση και κάθαρση μαζί τους σε πραγματικό χρόνο. Η Emma Ruth Rundle είναι ακριβώς μια τέτοια μουσικός. 

Το ντεμπούτο της "Some Heavy Ocean" κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2014 μέσω της Sargent House. O δεύτερος δίσκος της "Marked for Death" ήρθε τον Νοέμβριο του 2016 και συνοδεύτηκε από διθυραμβικές κριτικές. 

Από το 2008 είναι μέλος και ηχογραφεί με τρεις (!) μπάντες (και είναι παράλληλα visual artist). Τους Nocturnes, τους Red Sparowes και τους Marriages.

Έγραψαν για αυτήν:

«Η Rundle έκανε γνωστό το όνομά της παίζοντας χαμηλότονες συνθέσεις γοτθικού δράματος. Το "Marked for Death" καταφέρνει να είναι το πιο οδυνηρό αλλά και ταυτόχρονα ελπιδοφόρο και αναζωογονητικό έργος της» - Pitchfork

«Ξεπερνάει όρια και συμβάσεις, αδιαφορεί για είδη και βρίσκει το ιδανικό σημείο, εκεί, που η μουσική της είναι και για λίγους αλλά μπορεί να ακουστεί και από τους πολλούς» - Brooklyn Vegan

Επίσημο site
Facebook page
Bandcamp

Eισιτήρια: Η προπώληση συνεχίζεται προς 25 ευρώ (το ένα) και 45 ευρώ (τα δύο). Στο ταμείο, η τιμή θα είναι 28 ευρώ.

Διάθεση: τηλεφωνικά στο 11 876, στα καταστήματα Seven Spots, Reload, Media Markt, Ευριπίδης και το Viva.gr (Αθήνα και Θεσσαλονίκη)

Δείτε:

"Real Big Sky" 
"Marked For Death" (live in the Oregon woods) 
Teaser Fix
Teaser Fuzz

Παρασκευή 12 Μαΐου, Fix Factory of Sound (26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη / τηλ. 2310 500670 & 2310 504014 / fixfactoryofsound.gr)
Σάββατο 13 Μαΐου, Fuzz Live Music Club (Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος, Αθήνα, 210 3450817, fuzzclub.gr).

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00.

Wovenhand Emma Ruth Rundle

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET