«Είμαστε ακόμα εδώ, είμαστε ακόμα ζωντανοί»

Ο Serj Tankian των System Of A Down, με άρθρο στο περιοδικό Time ζητά εκ νέου την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων

27/04/2015 @ 09:16
Η περιοδεία των System Of A Down "Wake up the Souls" είχε σκοπό να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την παγκόσμια αναγνώρισή της και την απονομή δικαιοσύνης.

Η μεγαλειώδης συναυλία τους στη χώρα των προγόνων τους στις 23/4, τίμησε την 100ή επέτειο και ο τραγουδιστής της μπάντας, Serj Tankian, έγραψε ένα άρθρο στο Αμερικανικό Time. Διαβάστε μερικά ενδιαφέροντα αποσπάσματα:

«Όλοι οι παππούδες και γιαγιάδες, σώθηκαν από τη Γενοκτονία. Ο παππούς μου, πατέρας της μητέρας μου, κατέληξε στην Ελλάδα, είχε δει πατέρα και αδελφό να σκοτώνονται. Η σύζυγός του, γιαγιά μου, σώθηκε από Τούρκο δήμαρχο. Δεν γνωρίζω το όνομά του, αλλά υπήρχαν και στην Οθωμανική αυτοκρατορία "λίστες του Σίντλερ" και αυτοί είναι ήρωες. Οι άλλοι δύο σώθηκαν γιατί εργάζονταν στον Γερμανικό σιδηρόδρομο».

«Tιμώντας την μαύρη επέτειο θανάτων Αρμενίων, Σύρων και Ελλήνων δεν θέλουμε απλά να υπενθυμίσουμε τι συνέβη πριν 100 χρόνια αλλα να καταλάβει ο κόσμος ότι είναι σύγχρονο πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανείς επαρκής μηχανισμός στον κόσμο να το αποτρέψει. Κανείς δεν δίνει σημασία στην απώλεια κάθε έννοιας ανθρωπιάς»

«Η κυβέρνηση της Τουρκίας ξοδεύει εκατομμύρια για να αρνηθεί την αλήθεια. Και χώρες όπως οι ΗΠΑ υποκύπτουν. Ο Barack Obama υποσχέθηκε πριν βγει πρόεδρος, να αναγνωρίσει την Γενοκτονία. Πλέον δεν χρησιμοποιεί καν τη λέξη, είναι υποκριτικό. Είναι και προσβολή σε όλα τα θύματα αλλά και την ίδια την Αμερικανική ιστορία».

«Στην αρχή της συναυλίας μας, ο Daron Malakian, είπε "αυτό δεν είναι ένα rock and roll σόου. Για τους δολοφόνους μας, είναι η εκδίκηση". Είναι η συγκλονιστική αλήθεια: είμαστε ακόμα εδώ, είμαστε ακόμα ζωντανοί».

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε από εδώ.
  • SHARE
  • TWEET