«Έφυγε» ο Captain Beefheart

19/12/2010 @ 15:30
«Έφυγε» σε ηλικία 69 ετών ο Captain Beefheart, ή αλλιώς Don Van Vliet, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, έπειτα από επιπλοκές που παρουσίασε η ασθένεια του. Ο θρυλικός τραγουδοποιός έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ο Captain Beefheart, ο οποίος αποτέλεσε και σημαντικό εικαστικό καλλιτέχνη, αναδείχθηκε τη δεκατία του '60 με τη μπάντα του, Magic Band, παρουσιάζοντας μια μορφή πειραματικού rock, επηρεασμένη από τα blues.

Η γνωστότερη δουλειά των Captain Beefheart And His Magic Band, το άλμπουμ "TroutMask Replica" του 1969, παρότι δεν καταξιώθηκε εμπορικά, καθιερώθηκε ως μία από τις προεξέχουσες art-rock κυκλοφορίες όλων των εποχών. Διαβάστε την άποψη του Rocking.gr για το θρυλικό άλμπουμ εδώ.

Ο Captain Beefheart με τη Magic Band του εμφανίστηκαν στη δισκογραφία το 1967, με το "Safe As Milk". Αν και κατά τη δεκαετία του '70 πολλές αλλαγές μελών έλαβαν χώρα στο συγκρότημα, αυτό συνέχισε να παράγει μουσική, μέχρι και το 1982 και το άλμπουμ "Ice Cream For Crow". Μετά και από αυτή την κυκλοφορία, ο Don Van Vliet αποσύρθηκε από τη μουσική και ασχολήθηκε με την άλλη του αγάπη, τη ζωγραφική.
  • SHARE
  • TWEET