Depeche Mode: «Οι Metallica ακούγονται heavy αλλά γράφουν pop τραγούδια»

Ο τραγουδιστής Dave Gahan μίλησε για Metallica, Tool και Rage Against The Machine

10/10/2015 @ 09:36
Σε νέα συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο τραγουδιστής των Depeche Mode, Dave Gahan, έκανε τις παρακάτω δηλώσεις.

Σχετικά με τους Tool: «Πάντα μου άρεσαν οι Tool. Μου άρεσαν από την εποχή που ζούσα στο Los Angeles και ήταν ανερχόμενο όνομα. Βασικά, ο κιθαρίστας (Σ.σ.: Adam Jones) ερχόταν στο σπίτι μου πολύ συχνά. Η κοπέλα του ήταν συγκάτοικος με κάποια που ζούσε μαζί μας τότε, οπότε συνήθιζε να αράζει μαζί μας όταν έφτιαχναν το όνομά τους. Τους είχα παρακολουθήσει πολύ σε μικρά club. Καταλάβαινες αμέσως από τότε ότι ήταν κάτι ξεχωριστό.»

Σχετικά με τους Rage Against The Machine και τον κιθαρίστα Tom Morello: «Είναι απλά φοβερό, καινοτόμο παίξιμο στην κιθάρα. Την χρησιμοποιούσε με αντισυμβατικό τρόπο. Είναι το ίδιο που έκαναν πριν πάρα πολλά χρόνια άνθρωποι σαν τον Jimmy Page, ο οποίος έπαιζε τα blues, μα πολύ πιο δυνατά. Εκτιμώ πολύ το heavy rock.»

Σχετικά με τους Metallica: «Οι Metallica είναι ένα συγκρότημα που ακούγεται heavy, αλλά γράφει pop τραγούδια. Έχουν τις σκοτεινές στιγμές τους, όπως και οι Depeche Mode, αλλά στον πυρήνα είναι ένα πιασάρικο ρεφραίν ή μια pop ενορχήστρωση. Σίγουρα, καλλιτέχνες όπως οι Metallica, Marilyn Manson, Smashing Pumpkins, αν και σίγουρα δεν θα τους έλεγα metal όλους αυτούς... Οι Metallica κάνουν το δικό τους πράγμα, όπως πάντα έκαναν.»
  • SHARE
  • TWEET