Δελτίο Τύπου: Peter Hammill live

27/10/2004 @ 06:24
Peter Hammill with Stuart Gordon live την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου στο Ρόδον Club. Ένας εντελώς ξεχωριστός δημιουργός που έχει δημιουργήσει την δική του ιστορία στην μουσική και εξακολουθεί να έχει το σεβασμό όλων των μουσικόφιλων. Μακριά από κάθε είδους μόδες και ρεύματα ο Hammill παραμένει πιστός στην δική του πορεία και συνεχίζει να προσφέρει στιγμές υπέρτατου λυρισμού με κάθε του δουλειά. Έγινε γνωστός με τους Van Der Graaf Generator, συγκρότημα ιδιαίτερα αγαπητό και στους Έλληνες. Από το 1969 μέχρι και το 1978 οι Van Der Graaf άφησαν το στίγμα τους με δίσκους που αποτελούν ορόσημο ("The Least We Can Do Is Wave To Each Other", "H To H Who Am The Only One", "Still Life", "The Quiet Zone/The Pleasure Dome") στην εξέλιξη της μουσικής.

Παράλληλα με το συγκρότημά του ο Hammill κυκλοφορούσε συχνά-πυκνά και προσωπικούς δίσκους, αφού η παραγωγικότητά του ήταν πραγματικά αξιοθαύμαστη. Από το τέλος των Van Der Graaf αφοσιώθηκε στην προσωπική του καριέρα και τότε ήταν η πρώτη φορά που τον είδαμε live και στην Αθήνα, στη δεκαετία του '80 (την εποχή του Enter K). Έκτοτε παρέμεινε πιστός στους οπαδούς του και συνολικά έχει κυκλοφορήσει πάνω από 35 albums είτε με τους Van Der Graaf είτε μόνος του.

Το ελληνικό κοινό ουδέποτε έπαψε να τον ακολουθεί στις μουσικές του αναζητήσεις και η αναγγελία των περσινών εμφανίσεών του έκανε πολλούς να χαρούν (υπήρξαν άνθρωποι από Ιταλία και Κύπρο που είχαν αγοράσει εισιτήρια...). Δυστυχώς για όλους μας όμως ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας τον ανάγκασε να ματαιώσει την επίσκεψή του κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Υποσχέθηκε πως θα επιστρέψει μόλις γίνει εντελώς καλά και να λοιπόν που η υπόσχεση τηρείται! Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου ο Peter Hammill με το συνεργάτη και φίλο του Stuart Gordon θα βρίσκονται στο Ρόδον για μία βραδιά υψηλής αισθητικής και σπάνιων συναισθημάτων. Μην κάνετε το λάθος να τον αγνοήσετε - έχουν απομείνει ελάχιστοι σαν και αυτόν πλέον!

Διοργάνωση: Άνωση Α.Ε.
Τιμή Εισιτηρίου: 25€
Ώρα Έναρξης: 22:00

Επίσημος χορηγός: Heineken Music
Media χορηγοί: Rock FM, avopolis.gr, MAD TV, e-go

Στις 21 Νοεμβρίου ο Peter Hammill θα εμφανιστεί στο Fix της Θεσσαλονίκης.
  • SHARE
  • TWEET