Dave Weckl και Γιώργος Φακανάς στο Αθηνά Live για δύο βραδιές

11/05/2009 @ 05:45
Φίλοι των κρουστών, αυτό το νέο σας αφορά. Ο Dave Weckl, ο «Βασιλιάς του Triplet» και ένας από τους πιο σημαντικούς jazz-fusion drummers παγκοσμίως, θα βρεθεί στη χώρα μας, στο Αθηνά Live, στις 22 και 23 Μαΐου, μαζί με τον Γιώργο Φακανά και το group του.



Λίγα λόγια για τον Dave Weckl...

Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του '80, παίζοντας με Anthony Jackson, Paul Simon, Michel Camilo, Madona και George Benson.

Η πιο ενδιαφέρουσα συνεργασία του όμως ήταν αυτή με τον Chick Corea και την Elektric Band από το '85-'91.

Συνέχισε παίζοντας με το group του Mike Stern αλλά και με το δικό του group, ενώ ταυτόχρονα κυκλοφόρησε και αρκετά εκπαιδευτικά dvds.

Από το 1990 μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει 3 cds με το όνομα του και άλλα 7 με το Dave Weckl Band.

Με τον Γιώργο Φακανά έχει συνεργαστεί στο προηγούμενό του cd, "Domino", αλλά και σ'αυτό που πρόκειται να κυκλοφορήσει το Μάιο με τίτλο "Interspirit".

Είναι η πρώτη φορά που παίζουν μαζί live και θα παρουσιάσουν κομμάτια και από τα δύο cd. Ας σημειωθεί ότι ο Weckl θεωρεί τη δισκογραφική του συνεργασία με το Φακανά ως την πιο αντιπροσωπευτική του δουλειά των τελευταίων χρόνων, όπως άλλωστε δήλωσε ο ίδιος στο διεθνούς κυκλοφορίας αμερικανικό περιοδικό "RHYTHM".

Τα δε περιοδικά "Bass Player" και "Bass Musician Magazine" περιγράφουν τη μουσική αυτών των cds σαν το «καλύτερο jazz-fusion που κυκλοφορεί αυτή την εποχή διεθνώς».

Το γεγονός αυτό καθιστά τη live αυτή συνεργασία μεταξύ Weckl και YFG ως ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα της φετινής χρονιάς.

Παίζουν:
Τάκης Πατερέλης - saxes
Αντώνης Ανδρέου - trombone
Δημήτρης Σεβδαλής - keyboards
Γιώργος Φακανάς - bass
Dave Weckl - drums

Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 - Ώρα: 8.30μ.μ.
Σάββατο 23 Μαΐου 2009 - Ώρα: 10.30μμ


Αθηνά Live
Λ. Ποσειδώνος 3, Παραλία Μοσχάτου - Ν. Φαλήρου
Τηλ. 210 4813605 - 210 4819355
www.fakanas.gr
  • SHARE
  • TWEET